Na životní zápas nemohl trénovat kvůli zranění a bál se nastoupit, přesto Aspinall získal titul těžké váhy UFC

Na životní zápas nemohl trénovat kvůli zranění a bál se nastoupit, přesto Aspinall získal titul těžké váhy UFC Tom Aspinall se raduje z vítězství nad Pavlovichem | zdroj: Profimedia

Nový prozatimní šampion těžké váhy odhalil, že před největším zápasem své kariéry trénoval jen pár dní. Nepříjemně si natáhl záda a celou už tak krátkou přípravu musel razantně zredukovat.

 

Tom Aspinall je aktuálně asi nejobávanějším bojovníkem v těžké váze, v oktagonu se totiž zdržuje nejméně ze všech, jeho zápas průměrně trvá jen okolo minuty a půl. O víkendu rekord ještě vylepšil, když obávaného Pavloviche, kterého sám označil za "nejstrašidelnějšího chlapa v divizi", vypnul už za minutu a devět vteřin. Souboj bral navíc na poslední chvíli, a jak teď prozradil, ihned musel řešit zdravotní komplikace.

“Natáhl jsem si záda a nemohl jsem trénovat. Stalo se to hned ten týden, kdy jsem zjistil, že mám zápas. Poslední týden a půl jsem nemohl trénovat, neměl jsem nic, co by se dalo nazvat přípravným kempem. Trénoval jsem asi jen pět dní, neměl jsem vízum a ani jsem netušil, jestli se do USA budu moct dostat. Byly to ty nejšílenější dva týdny, co jsem kdy zažil. Všechno se pořád kazilo,” prohlásil britský zápasník.  

To, co následovalo, by se tedy dalo považovat za malý zázrak. V zápase totiž Pavloviche naprosto zdemoloval. Ze začátku si sice naběhl do jednoho tvrdého úderu, který ho na moment donutil přejít do ústupu, o chvíli později však trefil sám a mohl slavit největší vítězství v dosavadní kariéře.

Sergei Pavlovich vs. Tom Aspinall Sergei Pavlovich vs. Tom Aspinall | zdroj: Profimedia

“Když jsem před zápasem seděl v šatně, říkal jsem si, že to, co dělám, je hloupost. Sám sebe jsem se musel zeptat, co to sakra dělám. Ale upřímně se mi tohle stává často. Nesnažím se tady filozofovat, ale až moc lidí v životě předstírá, že nemají strach. Já nemám problém to přiznat, ale i tak do toho jdu. Tak si totiž vedu nejlépe. Když proti mně nastoupí velký, strašidelný chlap, tak jsem na tom absolutně nejlépe. Jsem rád, že se strachu můžu postavit s otevřenou náručí a i přesto takhle zápasit.”

O tom, co teď dočasného šampiona čeká, se dá jen spekulovat. Nabízel by se souboj o sjednocení titulu s legendárním Jonem Jonesem. Dana White ale potvrdil, že ten se nejdříve utká se Stipem Miocicem. Očekává se však, že po zápase oba dva veteráni, kteří už toho v oktagonu dokázali spoustu, ukončí kariéru a odeberou se do sportovního důchodu. I Jonesovi, který stále drží titul nejmladšího šampiona UFC, už je totiž 36 let a má největší právo na to pověsit rukavice na hřebík, přestože by to byl jeho teprve druhý zápas v těžké váze. 

Spousta fanoušků navrhuje také zápas Aspinall vs. Ciryl Gane, ten dokonce britského šampiona vyzval, ale to druhá strana s vtipem odmítla: “Oh, to je zajímavé. Když jsem ho já vyzval a letěl do Francie, tak on zápas odmítl. Myslím, že by si to nejdřív měl rozdat s Almeidou, a pak se uvidí, co nás čeká.”

Zdroje:  UFC

Nejnovější články