Naše cesty se znovu protnou, je to osud. Adesanya zareagoval na výzvu od šampiona Du Plessise

Naše cesty se znovu protnou, je to osud. Adesanya zareagoval na výzvu od šampiona Du Plessise Israel Adesanya a Dricus Du Plessis | zdroj: Profimedia

Loni jejich zápas nedopadl, Dricus du Plessis však o víkendu získal šampionský pás a vypadá to, že bude souboj s Adesanyou další na řadě. Přihlásil se ale také Alex Pereira.

Turnaj UFC 297 si nenechal ujít ani bývalý šampion střední váhy Israel Adesanya. Aby také ne, vždyť se tam v hlavním zápase večera bojovalo o pás, který ještě donedávna vlastnil. Ten nakonec po vyrovnané pětikolové bitvě opět změnil majitele, tím novým je Dricus du Plessis, který v nejslavnějším oktagonu zatím nenašel přemožitele.

Hned po vítězství pak přímo z oktagonu poslal výzvu na Nový Zéland: "Israeli Adesanyo, vrať se sakra do UFC, ať můžeme srovnat účty!" 

Adesanya sice po poslední porážce prohlásil, že bude znovu bojovat až v roce 2027, nakonec to ale vypadá, že to byl jen vtip a zpátky v kleci jej uvidíme už letos. Souboj o titul teď sice ze sportovního hlediska nedává velký smysl, když Izzy naposledy jasně prohrál se Striklandem, je ale jasné, že zápas s Du Plessisem bude tahák. Oba dva se totiž měli potkat už loni a předcházelo tomu dost vyhrocené promo. Teď bude ale mít zápas ještě o dost větší náboj.

"Tahle pasáž mého příběhu byla napsána už dávno. Naše cesty se mají znovu protnout. Počkejte na další epizodu, díky za sledování. Píšeme historii," napsal Adesanya na sociální síti X a přidal mimo jiné několik let starý záznam z tréninku v Thajsku, na němž během sparringu neúmyslně vrazí právě do Jihoafričana.

Ve videu na svém youtubovém kanále byl pak o něco sdílnější a nabídl i pohled na Dricusův výkon. "Myslel jsem, že ho Dricus dostane, že bude víc využívat wrestling uprostřed kol, ale on ne, on ho použil na konci, což od něj bylo chytré, aby si kola pro sebe ukradl. Hádám, že bral třetí, čtvrté a páté. Teď je čtvrtým africkým šampionem, takže gratulace můj africký bratře. Jsem za něj rád, líbí se mi jeho příběh. Ale i tak, udělal to, co udělal, a já ho otestuju."

Kdy na zápas dojde, to je zatím ve hvězdách. Du Plessis uvedl, že by se mu sice líbilo UFC 300, ale bude prý nejprve muset navštívit lékaře, aby zjistil, jak je na tom. Adesanya se sice vrátil zpět do tréninku, ale údajně není připraven se v dubnu vrátit. Kdo ví, možná ho předběhne starý rival Alex Pereira, který už naznačil, že by si možná mohl dát "ještě jedno poslední rodeo ve střední váze". Dricus mu odpověděl, že by mu bylo ctí.

Zdroje:  Freestylebender – Israel Adesanya Youtube

Nejnovější články