Nate Diaz má dopingový nález, ale zápas o titul BMF se asi uskuteční

Nate Diaz má dopingový nález, ale zápas o titul BMF se asi uskuteční zdroj: Profimedia

Nate Diaz rozbouřil vody MMA světa, když na svém twitterovém účtu prohlásil, že byl pozitivně testován na zvýšenou hladinu blíže nespecifikované nedovolené látky.

„Na zápas v New Yorku příští týden to nezvládnu, protože mi řekli, že jsem byl pozitivně testovaný na zvýšenou hladinu, která jak říkají, může být z kontaminovaného doplňku stravy. Je to blbost, protože já jím jen přirozenou stravu nebo přírodní doplňky stravy. Dokonce ani nejím maso. Takže dokud to UFC, USADA nebo kdokoliv, kdo se mnou vyje***vá nespraví, nebudu bojovat. Nebudu hrát jejich hru a snažit se skrývat nebo mlčet, jak mi navrhovali.

Nenechám si zkazit svoje jméno jako podvodník jako ostatní srá*i, kteří mlčí až do konce zápasu, aby dostali zaplaceno. Zkur**ní podvodníci.
Neupřednostňuju nějaké prachy před mojí důstojností a mým odkazem. Nebudu s nima hrát tuhle sra*ku. Nebudu mlčet a snažit se to vyřešit po zápase. To je podvádění. Takže v zápase se uvidíme, až se uvidíme. Upřímně, ten nejdrsnější zabiják v MMA“.

Kdyby se jednalo o kohokoliv jiného, nejspíše by Diazův nesouhlas vzal každý jako chabou obhajobu jeho dopingového hříchu, ale Diaz je znám tím, že nesnáší steroidy, stravuje se přirozeně a opovrhuje dopingovými hříšníky, a i když se občas chová trochu drsněji, jeho nátura, kdy svoji čest a reputaci staví opravdu vysoko, by mu podvádění pravděpodobně nedovolila.

Diaze se zastal i jeho soupeř Jorge Masvidal, který mu na jeho prohlášení odpověděl: „Nejsi ten nejdrsnější zabiják (to jsem já), ale jsi jeden z nejčistších zabijáků. Uvidíme se druhého listopadu. Vím, že máš čistý štít. Nepotřebuju žádnou USADU, aby mi cokoliv říkali.“

Nate Diaz zdroj: Profimedia

Svoje porozumění s frustrací, s jakou se teď musí Diaz potýkat, mu vyjádřil i Jon Jones, který má s dopingem podobnou zkušenost: „Jen málo lidí na světě ví, jak se teď cítíš, já to znám. Drž se. Věděl jsem, že jsem nevinný a byl jsem ochotný utratit statisíce dolarů a nespočet hodin s vědci a právníky, abych to prokázal. Vím, že se cítíš, jako že to na tebe někdo ušil, přesně tak jsem se cítil já. Bude se ti to zdát jako beznadějná situace, ale možná nebude, nemůžeš to jen tak vzdát a nedělat nic. Tohle je jiný druh zápasu, dlužíš to svým fanouškům, abys s tím bojoval.“

Nate není žádný beránek a je pravda, že nijak neskrývá svoji zálibu v marihuaně. Ta však nemá žádný vliv na zápasníkovu výkonnost a nedávno byla vyřazena ze seznamu zakázaných látek. V minulosti na marihuanu však doplatil Nateův bratr Nick Diaz, který za ni dostal poměrně nesmyslnou stopku na 5 let.

Je však nutno říct, že Nate Diaz zatím suspendován nebyl a USADA (americká antidopingová agentura) se k této události nevyjádřila. Zápas by tak měl zatím pořád platit. Na to, jestli se oba borci o imaginární titul „The baddest motherfucker“ skutečně utkají si však budeme muset ještě počkat. Podle zpráv žurnalisty Ariela Helwaniho, který má skvělé konexe, ale prý zápas Masvidalem nakonec bude uskutečněný.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články