Nate Diaz se urazil a opřel se do Cormiera, který si to nenechal líbit

Nate Diaz se urazil a opřel se do Cormiera, který si to nenechal líbit zdroj: Profimedia

Za pravdu se člověk zlobí, chtělo by se říct. Nate Diaz očividně hodně špatně snáší kritiku a tvrdě se kvůli tomu opřel do komentátora a bývalého šampiona Daniela Cormiera.

Populární americký zápasník Nate Diaz před pár dny naznačil, že by se v září rád vrátil do UFC. To samozřejmě mezi fanoušky celkem zarezonovalo. Na zprávu zareagoval i Daniel Comier, který sice uvedl, že by krajana rád viděl zpátky, ale druhým dechem dodal, že si podle něj nezaslouží mít hlavní zápas.

A Diaze se to očividně dost dotklo. "Tahle d*vka není bojovník, je to přesný opak. Konec řečí, DC," napsal k fotografii slzícího Cormiera po prohraném zápase s Jonem Jonesem.

Ten si to pochopitelně nepřešel jen tak a pohotově zareagoval ve videu na svém youtubovém kanále. Nejprve uvedl, že s Diazem neměl žádný problém a vždy ho respektoval za to, co v oktagonu dokázal. "Určitě ale nejsem ničí d*vka," odmítl Diazovu urážku. "Od kdy je v pořádku si takhle říkat?"

Následně DC dodal, že když byl ještě aktivní bojovník a pálili do sebe s rivalem Jonesem, bylo to jiné, protože věděl, že si nakonec vše vyřídí v kleci.

Nechápe taky Diazovo nařčení, že není bojovníkem. "Pokud nejsem fighter já, tak co to dělá z něj?" položil Cormier řečnickou otázku. "Kdysi jsem mluvil s Khabibem, když se do něj Nate navážel, a on mi řekl: Ten člověk prohrál 12 nebo 13 zápasů, já mu nemůžu odpovědět, nemůžu ho brát vážně, protože kdo prohraje s tolika soupeři? Takže, jak může říkat, že já nejsem bojovník? Já bojoval pořád s těmi nejlepšími. A on řekne, že nejsem fighter, protože ho nechci vidět v hlavním zápase UFC 306?"

Cormier také připomněl, že se v UFC stal šampionem dvou váhových divizí a za celou kariéru prohrál jen se dvěma soupeři – Jonesem a Miocicem, takže je na úplně jiné úrovni než Diaz. Tomu na závěr vzkázal, aby si příště namísto online urážení raději přišel naživo promluvit. 

Diaz nikdy neskrýval, že se považuje za ultimátního bojovníka, byť výsledkově se mu moc nedařilo. Přesto se mu díky vítězství nad McGregorem a svérázné povaze podařilo etablovat mezi největší hvězdy bojových sportů. Jeho návrat by UFC určitě uvítalo, ale Cormier má pravdu, že hlavní zápas na turnaji UFC 306 asi nedostane.

Zdroje:  Daniel Cormier – Youtube

Nejnovější články