Nate Diaz se v září utká s Chimaevem. Postarám se o jeho pohřeb v UFC, vzkazuje Čečenec

Nate Diaz se v září utká s Chimaevem. Postarám se o jeho pohřeb v UFC, vzkazuje Čečenec Khamzat Chimaev vs. Nate Diaz | zdroj: FOTO: UFC

Zdá se, že čekání na rozlučkový zápas Nathana Diaze je u konce. Populární Američan dostál své pověsti a kývnul na obrovskou výzvu v podobě Khamzata Chimaeva.

UFC se nijak netajilo tím, že by Natea Diaze rádo vidělo bojovat s rozjetým Khamzatem Chimaevem. Svérázný Američan o tom ale ještě loni nechtěl ani slyšet. „Přišli za mnou, abych bojoval s Chimaevem. Řekl jsem jim: Ale no tak, mějte ke mně trošku respektu a nenabízejte mi zápas s nějakým nováčkem,“ vzkázal tehdy a navrhl čečenskému "Vlkovi", aby se raději utkal s jeho týmovým parťákem Nickem Maximovem, což se nakonec nestalo.

Od té doby se ale událo mnohé. Zatímco Chimaev potvrdil své kvality v bitvě s Gilbertem Burnsem, Diaz, kterého jsme naposledy viděli loni v červnu proti Leonu Edwardsovi, neúnavně prosil UFC, aby ho konečně nechalo absolvovat poslední zápas a on tak mohl organizaci opustit. Jenže vedení mělo s jednou ze svých největších hvězd jiné plány a jednání dost vázla.

V rozhovoru pro The MMA Hour před pár dny prozradil, že už je tak frustrovaný, že by na souboj s Chimaevem klidně kývl. A UFC se toho očividně chytlo a začalo rychle jednat. Byznysový šéf Hunter Campbell potvrdil, že už oba bojovníci ústně souhlasili a čeká se jen na podpisy smluv.

"Postarám se o jeho pohřeb u UFC," reagoval pro ESPN chladnokrevně Chimaev, který bude obrovským favoritem. Není divu, zatímco Diaz působí na welter (77 kg) dost malým dojmem, "Vlk" je obrovský a mohl by nejspíš bez problému nastupovat i v polotěžké váze (93 kg). Jaký by to byl ale šok, kdyby Nate zvítězil a organizaci opustil doslova na vrcholu, zatímco by zničil auru neporazitelnosti jedné z vycházejících hvězd.

Duel je předběžně plánován jako hlavní zápas velkého turnaje UFC 279, který se odehraje 10. září v Las Vegas.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články