Návrat Jona Jonese? Šéf UFC promluvil o comebacku největšího talenta a prozradil možného soupeře

Návrat Jona Jonese? Šéf UFC promluvil o comebacku největšího talenta a prozradil možného soupeře zdroj: Profimedia

Jon Jones slibuje svůj návrat do oktagonu už hodně dlouho. Už v létě by to ale podle šéfa UFC přece jen mohlo vyjít.

Asi největší talent a nejdominantnější šampion UFC Jon Jones se v oktagonu neobjevil už více než 2 roky a i přestože pořád mluví o svém debutu v těžké váze, zatím se k činům moc neměl.

Naposledy vybojoval těsné a kontroverzní vítězství nad Dominickem Reyesem v únoru roku 2020 a od té doby spíše než se soupeři bojuje sám se sebou (a také s alkoholem a v minulosti také se svojí bývalou snoubenkou). Jones byl totiž loni na podzim zatčen za napadení své dnes už bývalé snoubenky a po tomto incidentu nad ním zlomil hůl i jeho dlouholetý trenér Mike Winkeljohn, který jej vyhodil ze svého gymu.

Jones však brzy našel útočiště pod křídly Henryho Cejuda, v jehož gymu trénuje a připravuje se na debut v těžké váze. A ten by mohl přijít už velice brzy.

UFC má totiž v plánu udělat v létě velkolepý turnaj s číslem 276, který by se měl uskutečnit 2. července v rámci „mezinárodního bojového týdne“ v Las Vegas. A právě na tomto turnaji by se měl podle samotného šéfa UFC Dany Whitea představit i Jones:

„Lidi mluví o tom, jak skvělá tahle karta je a já jsem se nedávno s někým bavil a říkal mu, jakou budeme mít tohle léto neuvěřitelnou sestavu. Takže doufám, že Jon Jones bude v létě součástí téhle sestavy,“ prozradil White.

Na této kartě jsou zatím oficiálně ohlášeny jen dva ženské zápasy, ve kterých by se měly střetnout Miesha Tate s Lauren Murphy a Jessica Eye s Casey O’Neill. Očekává se však, že UFC tuto červencovou kartu, jak je dobrým zvykem, doplní o pořádné trháky a Jonesův návrat by mohl být jedním z nich.

Jeho soupeř je stále nejasný, ale Dana White naznačil, že jedním ze žhavých kandidátů na přivítání talentovaného potížisty do těžké váhy, by mohl být bývalý šampion a legendární těžkotonážník Stipe Miocic.

„Stipe dává smysl,“ připustil stručně White a nezbývá, než s ním souhlasit. Miocic obhájil svůj titul celkem čtyřikrát, což je nejvíce ze všech šampionů v historii těžké váhy UFC. Minulý rok sice dostal brutální KO od současného šampiona Francise Ngannoua, který mu tak sebral titul, ale i ve svých 39 letech je Miocic stále prvotřídním bojovníkem, který okupuje druhou pozici v žebříčku těžkých vah.

Vzhledem k tomu, že šampion Ngannou bude kvůli operace kolene nejspíše do konce roku mimo hru, je navíc docela pravděpodobné, že by si UFC pro vítěze tohoto zápasu připravilo i opasek prozatímního šampiona.

 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články