Nebezpečný Brazilec Costa si to na konci léta rozdá se "zabijáckou gorilou" Cannonierem

Nebezpečný Brazilec Costa si to na konci léta rozdá se "zabijáckou gorilou" Cannonierem zdroj: Profimedia

Střední váha v UFC se začíná opět rozhýbávat a 21. srpna uvidíme zápas dvou elitních bojovníků z top pětky.

UFC proti sobě chystá postavit dva top bojovníky ze střední divize. Podle informací ESPN se matchmakerům podařilo na 21. srpna domluvit duel mezi dvěma bojovníky, kteří pro KO nechodí daleko - brazilským zabijákem Paulo Costou a americkou "gorilou" Jaredem Cannonierem.

Brazilec Costa patří k nejnebezpečnějším bojovníkům, které může UFC nabídnout. Hned jedenáct z jeho třinácti vítězství získal tvrdými knockouty, čímž si na svou stranu získal mnoho fanoušků. V posledním zápase však musel zkousnout první porážku kariéry, když vloni na podzim v souboji o titul po velice špatném výkonu inkasoval TKO od šampiona Israela Adesanyi. Letos v dubnu měl bojovat s divizní jedničkou a bývalým šampionem Robertem Whittakerem, ale nakonec mu to nedovolila pomalá rekonvalescence po koronaviru.

I Američan Cannonier patří k velice nepříjemným strikerům. Bojovník s přezdívkou „Killa Gorilla“ se ale v UFC nějaký čas hledal a z těžké váhy přešel postupně až do střední. Zde se po třech vítězstvích v řadě, jenž všechny získal po krásných TKO, postavil loni v říjnu již zmiňovanému Whittakerovi, kterému podlehl po tříkolové bitvě na body. Po zápase Jared navíc odhalil, že od prvního kola bojoval se zlomenou rukou. Tu nyní doléčil a opět má chuť se znovu pustit do zápolení o nejvyšší příčky.

To by se mu v případě výhry mohlo povést, protože podle ESPN by měl být vítěz dalším vyzyvatelem šampiona, jenž si však ale bude muset možná nějakou chvíli počkat. Nynější držitel titulu Adesanya totiž bude v červnu bojovat s Italem Marvinem Vettorim a na souboj s vítězem tohoto duelu bude mít pravděpodobně výhradní právo bývalý šampion Robert Whittaker.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články