"Nechci to s tímhle individuem mít 1-1." Masvidal už teď vyhlíží trilogii s nenáviděným Usmanem

"Nechci to s tímhle individuem mít 1-1." Masvidal už teď vyhlíží trilogii s nenáviděným Usmanem zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal dostal znovu šanci bojovat o titul v UFC. Na rozdíl od prvního utkání, má za sebou plný přípravný kemp a hrdě prohlašuje, že svému soupeři utrhne hlavu. Turnaj UFC 261 přinese jeden z nejočekávanějších soubojů letošního roku. 

Jorge Masvidal (35-14) je opravdový bojovník tělem i duší. Syn kubánského přistěhovalce žije v Miami, kde v mládí čelil kriminalitě a velkému násilí. Své místo na slunci si vybudoval v pouličních zápasech a rád o sobě prohlašuje, že je “neporažen na ulici”. Umění boje si přenesl do profesionálního oktagonu ve kterém zápolí od roku 2003, až nyní ale konečně sklízí zaslouženou slávu a velké peníze. Během posledních dvou let dokázat vystoupat mezi největší hvězdy světového MMA a 24. dubna nastoupí k druhému titulovému utkání s nigerijskou noční můrou, šampionem Kamaru Usmanem

Masvidal během své kariéry ukončil 18 soupeřů před limitem, zároveň ale také 11 duelů prohrál bodovým rozhodnutím. Patří mezi bojovníky s nejvíce porážkami na split decision (2:1 na body) v celé historii UFC. V roce 2018 se zúčastnil populární reality show o přežití na pustém ostrově. V té době si prý srovnal své myšlenky, změnil přístup k životu i tréninku a stal se mašinou, která baví diváky po celém světě. Během jednoho roku knockoutoval Darrena Tilla, legendárním naskočeným kolenem uspal Bena Askrena a v souboji o titul BMF porazil Nata Diaze. Tři velkolepé výhry ho pak loni v červenci dovedly k souboji o titul welterové váhy.

Masvidal duel se šampionem Kamaru Usmanem přijal jako náhradník pár dní před jeho konáním. I bez plnohodnotného přípravného kempu sice "Gamebred" dělal, co mohl, ale odpověď na dokonalý Usmanův wrestling, najít nedokázal.

Zde jsou některé momenty z prvního vzájemného souboje, kde Masvidal ukázal pravé srdce bojovníka.

Kamaru Usman (18-1) překonal rekord Georgese St-Pierra v počtu po sobě jdoucích vítězství ve welterové váze a neochvějně směřuje mezi legendy UFC. Masvidal si však do odvety a prozradil, jaký bude rozdíl oproti prvnímu prvnímu utkání.

“Nebudu shazovat 9 kg, převážně vody, za pouhých 6 dní. Nyní mám 3 možná 3 a půl kilo přes limit 77 kg, takže to bude úplně jiná situace. A to v utkání rozhodne.” prozradil v nedávném rozhovoru. 

Rozdíl v načasování duelu a především v délce přípravy, může hrát opravdu velkou roli. Sám Masvidal je plný sebevědomí. Před časem dokonce sdílel zajímavou poznámku na sociální síťi Twitter. 

"Po šesti dnech jsem ti zlomil nos. Po třech týdnech ti seberu tvůj pás. Po plném přípravném kempu, ti utrhnu hlavu."

"Až vyhraju odvetu, rozhodně půjdeme do trilogie. Nechci se do historie zapsat bilancí 1-1 s tímhle individuem. To se nemůže stát," prozradil Masvidal v interview na ESPN a rovnou nastínil svou případnou první titulovou obhajobu. "Až se stanu šampionem, budu mít konečně klidné spaní. Pojďme do toho, konečně chci poznat, jaké to je být šampionem." 

Turnaj UFC 261 bude patřit k nejsledovanějším událostem letošního roku. Welterová divize v posledních letech nabídla spousty atraktivních soubojů a právem se těší velkému zájmu fanoušků. Pro Masvidala bude titulový zápas jubilejním 50. utkáním v MMA a případný zisk titulu, bude odměnou za život plný soubojů, jak na ulici, tak v profesionálním oktagonu.

Zdroje:  ESPN , mmafighting.com

Nejnovější články