Nejdrsnější holka na této planetě je zpátky, hlásí polská MMA hvězda Joanna Jedrzejczyk

Nejdrsnější holka na této planetě je zpátky, hlásí polská MMA hvězda Joanna Jedrzejczyk zdroj: Profimedia

Bývala šampionka slámové váhy Joanna Jedrzejczyk se chce tento rok vrátit do oktagonu a ráda by okamžitě získala post vyzyvatelky.

Jistě se někteří z vás zajímali, kam se vlastně poděla Joanna Jedrzejczyk. Bývalá šampionka slámové váhy UFC si po šílené titulové bitvě, ve které prohrála se šampionkou Weili Zhang, dala od klece delší pauzu a už více jak rok pobývá ve svém rodném Polsku, kde ale rozhodně nezahálí a na sportovní důchod vůbec nemyslí.

Jedrzejczyk se v době pandemie věnovala několika podnikatelským projektům, dělala porotkyni v televizní taneční soutěží, sepisuje svojí biografii a zároveň připravuje dokument o své sportovní kariéře. Nyní už však začíná cítit, že jí MMA opravdu hodně chybí a chtěla by se v blízké době k bojování opět vrátit.

Pro svůj „comeback“ má Joanna ty nejvyšší cíle. Pozorně bude sledovat víkendový titulový zápas turnaje UFC 261 mezi šampionkou Weili Zhang a její vyzyvatelkou Rose Namajunas a následně bude chtít nastoupit proti vítězce. Toto přání už prý Jedrzejczyk dokonce začala řešit s matchmakery UFC a myslí to naprosto vážně.

„Před pár dny jsem zavolala Mickovi Maynardovi a řekla jsem mu: ‚Hádej co? Nejdrsnější holka na téhle planetě je zpátky, takže sleduj tenhle zápas, udělej rezervaci a všem řekni, že já jsem ta další na řadě," řekla Jedrzejczyk v rozhovoru pro server MMA Fighting.

„Čekala jsem, kdy tenhle zápas přijde. Jediný důvod, proč nebyl pás uvolněný je, že je covid. Jinak by se musel pás aspoň jednou za rok obhajovat. Ale máme covidové časy. Když jsem byla šampionkou já, tak jsem tenhle pás bránila jako blázen.“

A jak podle Jedrejczyk tento zápas dopadne? Do predikcí se sice moc pouštět nechce, ale zatímco většina expertů naprosto favorizuje Weili, ona by nezatracovala ani Rose. Joanna totiž podotýká, že i přesto, že ona sama měla po souboji s Číňankou enormně oteklou hlavu, tak to nebyly nejtvrdší údery, které kdy v kleci schytala.

„Věřím, že Rose Namajunas dokáže Weili Zhang překonat, ale musí být opatrná, Weili je silná,“ myslí si Jedrzejczyk. „Na druhou stranu, když vezmu tréninková videa, které Weili zveřejňuje, tak musím říct, že její údery nejsou tak tvrdé, jak vypadají.“

„Lidé po našem zápase šíleli a ptali se: ‚Jak je to možné, že tvoje hlava byla tak velká a oteklá?‘ Jasně, že byla oteklá, protože se v mé hlavě něco stalo a krev vytékala pod kůži a vytvářela hematom, ale zápasila jsem se silnějšími bojovnicemi. Zase tolik jsem její údery necítila. Weili je silná, ale věřím, že ji Rose může překonat. Pro mě je to padesát na padesát.“

Na výsledek tohoto zápasu si budeme muset ještě pár dnů počkat, stejně jako na to, jestli se Joanna opravdu dočká role vyzyvatelky. Už zítra se ale můžete těšit na preview věnované právě duelu mezi Weili Zhang a Rose Namajunas.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články