Nejlepší MMA boxer jde znovu do boje. Holloway chce za 25 minut na Mexičana vyslat 900 úderů

Nejlepší MMA boxer jde znovu do boje. Holloway chce za 25 minut na Mexičana vyslat 900 úderů Max Holloway předvedl proti Kattarovi bezchybný výkon. | zdroj: Profimedia

Na rozdíl od mnoha jiných bojovníků, zastává Max Holloway názor, že nejlepší bojovník by měl bojovat s kýmkoliv, kdykoliv a kdekoliv. Proti nebezpečného mexickému "kopáči" chce překonat svůj rekord v počtu úderů.

Již tuto neděli se dočkáme vynikajícího zápasu v pérové váze. Bývalého šampiona, a neochvějnou jedničku žebříčku, Maxe Hollowaye (22-6) prověří mexický "Panter" Yair Rodriguez (13-2), který je o dvě příčky pod ním a rád by se po zádech Havajce vyšplhal až k titulové šanci.

Očekává se divácky vděčná bitva v postoji. "Požehnaný Max" naposledy předvedl neskutečnou show, kdy naprosto přejel Calvina Kattara. Toho tehdy zasypal neuvěřitelnými 445 signifikantními údery, z čehož 274 směřovalo na hlavu! Tím stanovil nový rekord. Mexičan zase vyniká především širokým repertoárem různých kopů.

"Má v arzenálu hodně věcí z otočky, spoustu neortodoxních věcí, takže se na ten zápas s ním těším," hodnotí nebezpečného "kopáče" Rodrigueze sám Holloway. Více než na něj se ale těší na možnost překonat svůj předchozí rekord, na možnost znovu potvrdit to, co během posledního zápasu pokřikoval –⁠ že je nejlepším boxerem v UFC. "Kolik to bylo posledně? Vyslal jsem asi 790 úderů nebo něco takového? Kdybych se dostal na 900, to by bylo skvělé!"

Po "boxerské exhibici" s Kattarem byl Maxovi nabídnut titulový zápas. Jenže Havajcovi se nechtělo čekat, jak dopadne souboj šampiona Volkanovskiho s vyzyvatelem Ortegou, který nabral pořádné zpoždění a z března byl přeložen až na září tohoto roku. Pro Hollowaye by to znamenalo pauzu minimálně do jara (naposledy přitom bojoval 16.ledna 2021), což mu nebylo vůbec po chuti. K obecnému překvapení tedy nabídku nevyužil a raději si domluvil dostaveníčko právě s nebezpečným Rodriguezem.

"Chci zápasit. S kýmkoli, kdekoliv, kdykoliv!" prohlásil v jednom z rozhovorů. "Pokud věříte, že jste nejlepší, tak tohle jsou věci, které by ti nejlepší bojovníci světa udělali."

Prozradil navíc, že má otevřené dveře k dalším velkým zápasům. Začátkem roku byl náhradníkem duelu mezi Conorem McGregorem a Dustinem Poirierem na UFC 264. Možná se tedy v budoucnu dočká lukrativní odvety s Irem, s nímž před 8 lety prohrál. "Myslím, že Conor si vždycky vybere Nata Diaze, pořád mluví o Dustinovi, ale pokud zavoláte Hunterovi Campbellovi (byznysovému šéfovi UFC) a zeptáte se, kdo je ten chlap, který prodává PPV přenosy, tak vždycky přijde moje jméno. Možná v T-Mobile aréně nebo na stadionu Raiders (NFL tým), ale uvidíme, co se stane. Teď mám před sebou Yaira, to má mou plnou pozornost."

Hlavní karta turnaje UFC Vegas 42 začíná v sobotu už ve 22:00 našeho času.

Zdroje:  ESPN , Sportskeeda

Nejnovější články