Nejlepší MMA zápas za poslední dobu předvedl veterán Ricardo Lamas a nováček Bill Algeo

Nejlepší MMA zápas za poslední dobu předvedl veterán Ricardo Lamas a nováček Bill Algeo zdroj: Profimedia

O pořádnou „řežbu“ a zápas večera se postaral nováček Bill Algeo a veterán Ricardo Lamas, který se chystá do důchodu.

Nováček Bill Algeo vzal zápas na poslední chvíli, proti ostřílenému a nebezpečnému veteránovi Ricardu Lamasovi. A byl z toho zápas večera a jeden z nejlepších za poslední dobu.

Bill Algeo je bývalý šampion pérové váhy v organizaci Ring of Combat a do UFC se hlásil už před rokem, přes Dana White’s Contender Series. Tam ale prohrál a do nejvyšší ligy dostal vstupenku až teď.

Jenže hned první zápas na něj UFC nasadilo zkušeného veterána a bývalého vyzyvatele Ricarda Lamase, který je i ve svých 38 letech skvělým bojovníkem. Jak ale sám Lamas předpověděl, Algeo neměl co ztratit a to jej dělalo velice nebezpčeným. Navíc byl oproti Lamasovi o 8 cm vyšší a o 7 let mladší.

Celý zápas byl skvělou ukázkou technického a agresivního MMA, kdy oba dva borci měli dobré momenty a celý souboj byl ve vysokém tempu.

Do zápasu s Lamasem vlétl Algeo naprosto bez respektu a hned jej začal okopávat. Lamas si tedy respekt musel získat a to se mu do jisté míry povedlo. Po několika kopech do lýtka a pár dobrých úderů na hlavu dal Lamas jasně najevo, že nebude dělat mladšímu soupeři boxovací pytel. Celé první kolo se odehrávalo v postoji a oba borci ukazovali skvělý striking a navzájem se velice tvrdě trefovali. Na konci kola šlápl Algeo na plyn a na posledních pár sekund zasypal Lamase dobrým krupobitím úderů, ale i tak dokázal Lamas první kolo velice těsně vyhrát.

Druhé kolo se odehrávalo převážně v klinči, kde měl navrch Algeo se svými tvrdými lokty a koleny. Navíc se mu podařilo Lamase zakontrovat skvěle načasovaným kolenem přímo na bradu, čímž jím otřásl, ale veterán dokázal následný tlak přežít. Znovu vyrovnané kolo, ale tentokrát šlo za nováčkem Algeem.

Ve třetím kole se projevily Lamasovy zkušenosti a po počátečním strikingu vzal Algea na zem, kde mu jednostranně naprosto dominoval. Algeo šel do „želvy“, ale Lamas jej neustále mlátil a nedal mu ani vteřinu oddechu. Svým wrestlingem a údery mu naprosto dominoval a tohle kolo mohlo být i 10-8 pro Lamase.

Ricardo Lamas nakonec vyhrál zápas na jednomyslné rozhodnutí bodových rozhodčí a ukázal, že má v sobě ještě pořád bojovného ducha. I Bill Algeo ale nezklamal a předvedl, že si rozhodně zaslouží být v první lize. Za svůj výkon si oba borci vysloužili bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera.

Po zápasu Ricardo Lamas tak trochu překvapil svým možným odchodem do důchodu:

„Tak trochu jsem zápasil s nápadem pověsit rukavice na hřebík. Je to něco, o čem si musím nejprve promluvit se svou rodinou, než se rozhodnu.“

„Tohle mohl být můj poslední zápas. Nechtěl jsem odejít s prohrou, vždycky jsem říkal, že nechci skončit s tímto sportem s prohrou. Chci odejít se vztyčenou hlavou a tohle je zápas, na který můžu být pyšný.“

„Vyrostl jsem ve WEC a UFC se Zuffou. Byl jsem s nimi po 11 let, smlouvu jsem podepsal v roce 2009. Byla to pořádná jízda. Od prvního dne mě hodili mezi žraloky, abych s nimi plaval. Bylo to skvělé. Vážím si všech příležitostí, které mi dalo UFC, Dana White a Sean Shelby. Zbožňuju vás a moc vám děkuju.“

Zdroje:  UFC

Nejnovější články