Nemilosrdné UFC. Bojovnice nedokázala hubnout a tak dostala padáka

Nemilosrdné UFC. Bojovnice nedokázala hubnout a tak dostala padáka Aspen Ladd | zdroj: Profimedia

Do UFC přišla jako neporažená hvězdička, víc než se soupeřkami ale v nejslavnější MMA organizaci bojovala se shazováním váhy, které se Aspen Ladd nakonec stalo osudným.

Když Američanka Aspen Ladd nastupovala v roce 2017 do UFC, očekávalo se od ní, že udělá v bantamové váze slušný průvan. Bojovnice, která se MMA věnuje už od svých 14 let, totiž v soutěži Invicta FC předváděla perfektní postojářské bitvy a na profesionální scéně tehdy disponovala bilancí pět výher a žádné porážky.

Na tuto statistiku v nejslavnější MMA organizaci na světě navázala dalšími třemi vítězstvími a někteří ji dokonce začali označovat jako poměrně horkou kandidátku na titulový zápas. V létě 2019 ale pro Ladd přišel velký zlom. Bývalá několikanásobná kickboxerská šampionka Germaine de Randamie ji totiž hned na začátku prvního kola zasypala neskutečnou sprchou úderů a po pouhých šestnácti vteřinách bylo hotovo.

První prohra v kariéře s Ladd pořádně zamávala, a i přes následné vítězství proti Yaně Kunitskaye se nedokázala vrátit do psychické pohody. To se asi nejvíce odrazilo v jejích problémech se shazováním váhy, kvůli nimž musela zrušit hned několik domluvených duelů a k tomu všemu si připsala do svého portfolia další dvě porážky.

Poslední kapkou byl pak pro Ladd nedávný turnaj UFC Vegas 60, jenž se pořádal před dvěma týdny. Před zápasem se Sarou McMann totiž znovu převážila (tentokráte o 2 libry), vedení organizace došla trpělivost a rozvázalo s ní smlouvu. Oficiálně to tento týden v úterý potvrdil šéf UFC Dana White na tiskové konferenci.

„Snažili jsme se s ní pracovat, protože je to skvělá holka,“ prohlásil White. „Je opravdu velice talentovaná, ale jednou ze součástí její práce je udělat váhu, což nesplnila tolikrát, že bylo rozvázaní smlouvy nevyhnutelné. Bránili jsme se tomu, ale nakonec jsme to bohužel museli udělat.“

Samotná Ladd se ke svému propuštění doposud nevyjádřila a momentálně tak není jasné, kam budou směřovat její další kroky. Vzhledem k jejímu věku (27 let) je ale velice pravděpodobné, že rukavice na hřebík nepověsí a pokusí se uchytit v některé z dalších amerických organizací.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články