Další čistka v UFC, organizace vyhodila hned šest bojovníků

Další čistka v UFC, organizace vyhodila hned šest bojovníků Randa Markos | zdroj: Getty Images

UFC si chce udržet pověst "ligy mistrů", čas od času se tedy zbaví bojovníků a bojovnic, kteří nedokážou s elitní konkurencí držet krok. Pojďme se podívat na to, kdo to odnesl tentokrát.

Randa Markos

36letá Kanaďanka přezdívaná „Tichá bouře“ nastupovala pod hlavičkou UFC 7 let, takže zde momentálně byla jednou z nejdéle sloužících aktivních bojovnic. Zástupkyně slámové váhy s výrazným červeným účesem se vždy prezentovala jako agresivní univerzálka a její vystoupení byly velikou zábavou. Během svého působení si připsala několik slušných zářezů (porazila například budoucí vyzývatelku Carlu Esparzu), ale nikdy nedokázala udržet stabilní formu. Za poslední rok a půl si navíc z pěti zápasů připsala hned čtyři porážky, což ji nakonec zlomilo vaz.

„18 zápasů v UFC byla opravdu dlouhá cesta,“ napsala dnes Markos v instagramovém příspěvku. „Byla jsem aktivní od prvního dne a nikdy jsem neodmítla žádný duel. I když mi skončila smlouva s UFC, tak mám bojování stále v krvi. Nemyslím si, že bych mohla jen tak odejít od své vášně. Pouze jedna kapitola střídá druhou. Děkuji všem, kteří mi na téhle cestě pomohli. Jsem natěšená a připravená na to, co přijde dál.“

Andrew Sanchez

Tento americký ranař se do UFC dostal díky ovládnutí turnaje v rámci reality show The Ultimate Fighter, kde ve finále po velké bitvě porazil na body svého budoucího kolegu Khalila Rountreeho. I on však předváděl střídavé výkony a těměř na každé vítězství navázal porážkou. Přesto dvakrát dostal šanci dostat se mezi nejlepších deset bojovníků, ale na Anthony Smithe ani Marvina Vettoriho nestačil.

Čeští fanoušci si tohoto fightera můžou pamatovat z letošního lednového turnaje UFC 257, kde schytal tvrdé naskočené koleno od Makhmuda Muradova, což byl začátek jeho konce. Po říjnové porážce od Bruna Silvy už totiž vedení organizace došla trpělivost.

Khama Worthy

Američan Worthy při svém nástupu šokoval celou UFC. Nejdříve totiž v první kole utloukl Devonteho Smithe a následně dokázal ve třetí rundě uškrtit Luise Peñu. Po enormně slibném začátku ho ale někdo nejspíše začaroval kouzelným proutkem, protože v dalších třech duelech nedokázal projít ani přes první kolo a pokaždé schytal nepříjemné a tvrdé knockouty, což nakonec vedlo k jeho vyhazovu.

Laureano Staropoli

Také tento Argentinec vlétl do UFC opravdu ve velkém stylu a výhrami nad Hectorem Aldanou a především nad bývalým vyzyvatelem welterové váhy Thiagem Alvesem zaujal mnoho expertů. Stejně jako Worthy ale velice rychle spadl na zem a po následných čtyřech porážkách v řadě mu nezbývá nic jiného, než si zabalit kufry a zkusit své štěstí jinde.

Teemu Packalen

Jeden z mála finských bojovníků v UFC přicházel s líbivou statistikou sedmi vítězství a žádnou prohrou. V nejslavnější MMA soutěži ale ze čtyř zápasů schytal hned tři porážky (dvě po velice rychlých KO) a proto se s organizací dohodl na neprodloužení kontraktu. Posléze navíc oznámil, že ve 34 letech ukončuje svoji kariéru MMA bojovníka.

Livinha Souza

Brazilská grapplerka si udělala největší jméno v organizaci Invicta FC, kde dokázala vybojovat a následně obhájit šampionský pás ve slámové váze, čímž si zajistila smlouvu v UFC a uvedla se dvěma hezkými výhrami. Následně ale její forma začala upadat a tři porážky z následujících čtyř zápasů (tu poslední schytala paradoxně od výše zmíněné Randy Markos) ji donutily hledat si nové angažmá.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články