Neporažený Duško Todorovič si nemohl přát lepší debut v UFC. Svého soupeře ukončil ve druhém kole a ještě si odvezl bonus za výkon večera

Neporažený Duško Todorovič si nemohl přát lepší debut v UFC. Svého soupeře ukončil ve druhém kole a ještě si odvezl bonus za výkon večera Duško Todorovič trefuje tvrdým hákem Dequana Townsenda přesně na čelist. | zdroj: Profimedia

Mladý, ale neporažený Duško Todorovič zkušeně ukončil svého soupeře na TKO a v budoucnu o něm asi ještě bude slyšet.

Srbský bojovník Duško Todorovič (10-0) je vlastníkem černého pásu v brazilském jiu-jitsu a navíc je ještě velice dobrý striker. Před dnešním zápasem měl perfektní resumé s 9 výhrami a žádnou porážkou. Navíc 8 zápasů dokázal ukončit před limitem.

Dnes jej ale čekal první zápas v UFC a do cesty se mu postavil zkušený Dequan Townsend (21-12), který měl na kontě úctyhodných 32 zápasů. Tento zkušený striker navíc prohrál své poslední 3 zápasy a tak měl určitě motivaci přerušit šňůru svých porážek a dopřát pocit prohry svému mladému soupeři ze Srbska. To se však nestalo a Duško Todorovič veteránovi ukázal, že není neporažený jen tak pro nic za nic.

Todorovič začal agresivně a zasáhl levým hákem Townsenda, který jej ale natlačil na klec a snažil se pracovat v thajském klinči. Todorovič to ale za chvíli dokázal obrátit, přimáčkl soupeře na klec a přidal mu tam několik dobrých úderů a kolen.

Po chvíli se oba roztrhli z klinče a Todorovič zaútočil dobrou kombinací úderů, jenže Townsend jej zakontroval dobře umístěným pravým hákem a odradil Todoroviče od další akce.

Todorovič nepřestával Townsenda tlačit, ale ve strikingu měl přece jen navrch Američan. Todorovič si toho byl vědom a snažil se jej natlačit na klec a umlátit jej v klinči, což se mu znovu na chvíli podařilo a obdaroval Townsenda krupobitím tvrdých ran.

Ve druhém kole zápas pokračoval v podobném duchu, oba dva měli své momenty, ale Townsend začal Todoroviče více tlačit. Ten se po chvíli rozhodl vzít Townsenda na zem, natlačil jej ke kleci a složil jej pěkným double leg takedownem. Na zemi byl Townsend dost pasivní a nesnažil se vstávat, zatímco mladý Srb na zemi neustále pracoval a snažil se vylepšit svoji pozici. To se mu povedlo a vlezl Townsendovi do mountu, odkud začal přinášet na svého soupeře krupobití opravdu tvrdých ran. Townsend se snažil bránit se a zvedat, ale Duško Todorovič mu nedával šanci a po chvíli pořádného bití rozhodčí Jason Herzog zápas zastavil.

 

V pozápasovém rozhovoru Duško prozradil, že jeho cílem je zůstat neporažený po celý zbytek jeho kariéry, a taky, že takedown, kterým dostal Townsenda na zem, byl vůbec prvním v celé jeho kariéře.

Prozatím tak Duško Todorovič svůj plán plní na 100% a zůstává neporažený, přičemž vylepšil svoje resumé na 10 výher. Na to, že se jedná teprve o 26 letého borce předvedl velice vyzrálý výkon, za který si vysloužil bonus 50 tisíc dolarů a pravděpodobně o tomto srbském bojovníkovi ještě uslyšíme.

Zdroje:  UFC , Sherdog

Nejnovější články