Neporažený šampion padl KO, do UFC se přes něj probil nevyleštěný brazilský diamant

Neporažený šampion padl KO, do UFC se přes něj probil nevyleštěný brazilský diamant Brendson Ribeiro v DWCS | zdroj: Profimedia

Měl být jenom do počtu, svědčily o tom i sázkařské kurzy, podle nichž byl největším outsiderem na startovce. Stačila ale tvrdá zadní přímo na bradu a Brendson Ribeiro uhranul šéfa UFC.

Další epizoda pořadu Dana White's Contender Series vyvrcholila zápasem v polotěžké váze (93 kg). V oktagonu se o přízeň šéfa UFC utkali dva slibní Brazilci. Favorit byl jasný – Bruno Lopes nastupoval coby úřadující šampion prestižní organizace LFA s bilancí 11-0.

To Brendson Ribeiro už během své osmileté profesionální kariéry pár porážek nasbíral. Konkrétně začátek loňského roku mu vůbec nevyšel, když schytal dva knockouty v prvním kole. Do konce roku ale stihl skóre srovnat. Spíše než bilance (14 vítězství, 5 proher a 1 bez výsledku) u něj upoutala skutečnost, že všechny své výhry získal před limitem.

Ani jeden z bojovníků se nehnal za tím, aby boj přenesl na zem, a tak jsme se dočkali atraktivního souboje v postoji. Ribeiro byl přesnější, Lopes zase aktivnější a postupně stupňoval tlak. Minutu a čtvrt se však Ribeiro potopil pod jeho úder a vrátil se zpátky s kombinací. Jakmile pravačka dopadla na bradu, padl Lopes k zemi. Očividně byl při vědomí, takže se na zemi prvnímu dobíjecímu kladivu vyhnul, další už ale dopadly na jeho bradu a bylo vidět, jak se mu protočily panenky.

Dana White nadšením vyskočil na nohy. Lepší tečku si pro pátou epizodu nemohl přát. Nebylo pochyb, že Brazilec dostane smlouvu.

"Byl jsem vzadu a říkal jsem tomu jinému klukovi, že mu dáme další zápas, protože to rozhodčí špatně ukončil. A jakmile mě Ribeiro viděl, tak na mě řval – Buď připraven, sleduj tenhle zápas. Nevím teda, co přesně říkal, ale křičel na mě," popisoval šéf UFC, že na sebe brazilský fighter poutal pozornost už před zápasem. "Byl outsider 7:1, pořád má sto procent výher před limitem a předvedl knockout večera. Jsi tvrďák, chlape, pojď sem. Nemůžu se dočkat, až tě uvidím bojovat v UFC."

27letý Ribeiro bude fanoušky díky svému divokému agresivnímu stylu určitě bavit. Už v minulosti se ale ukázalo, že má v obraně mezery, na kterých bude muset zapracovat, pokud se chce v UFC měřit se špičkou. Komentátor Michael Bisping ho označil za nevyleštěný diamant, uvidíme tedy, zda se Brazilec v nejslavnější organizaci uchytí a naplní potenciál, anebo si po pár zápasech bude hledat angažmá jinde.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články