Neuvěřitelný příběh Lerona Murphyho. Dvakrát jej střelili do hlavy a teď vyhrává v UFC

Neuvěřitelný příběh Lerona Murphyho. Dvakrát jej střelili do hlavy a teď vyhrává v UFC zdroj: Profimedia

Lerone Murphy má za sebou šílený příběh. Měl být mrtvý, místo toho teď vyhrává v UFC.

Málokdo má tak přiléhavou bojovou přezdívku jako Lerone Muprhy. Toho totiž přezdívají „The Miracle“, tedy „Zázrak“ a po přečtení tohoto příběhu vám bude jasné proč.

Lerone Murphy šel jedno květnové odpoledne v roce 2013 po ulici v Manchesteru, když na něj neznámý útočník třikrát vystřelil. Jedna kulka jej trefila do krku a druhá do brady. Tehdy 21 letý Murphy jako zázrakem střelbu přežil a nakonec se ze zranění dostal a řekl si, že změní svůj život. V roce 2014 začal trénovat MMA a o šest měsíců později měl svůj první amatérský zápas a od té doby jej MMA učarovalo.

V roce 2016 měl svůj první profi zápas a o 4 roky později je stále neporažený a na svém kontě má devět vítězství a jednu remízu. Před vstupem do UFC změnil svůj domovský klub v Manchasteru za kalifornský Alliance MMA, který je známý tím, že v něm trénuje spousta evropských zápasníků, jako třeba Alexander Gustafsson, ale i američtí top bojovníci jako Jeremy Stephens nebo Dominick Cruz.

Do svého prvního zápasu v UFC vstoupil Lerone Murphy netradiční remízou, kterou vybojoval s týmovým kolegou Khabiba Nurmagomedova, Zubairem Tukhugovem. Střetli se spolu v pérové váze minulý rok, na turnaji UFC 242 – Khabib vs. Poirier a Lerone Murphy ukázal z jak tvrdého těsta doopravdy je. Sice jej Tukhugove v prvním kole srazil úderem k zemi, ale Murphy se otřepal a ve druhém kole jej začal v postoji ničit. Tukhagov ale trval na grapplerském zápase a tam se také odehrála většina souboje. V postoji měl ale Murphy navrch a 2 rozhodčí ze tří se tak shodli na remíze.

Včera Lerone Murphy odbojoval svůj druhý zápas v UFC, proti Ricardovi Ramosovi. I přesto, že začátek prvního kola byl spíše v defenzívě, na konci prvního kola vzal Ramose na zem a rozjel svoje splašené kladiva. Ramosem jeho údery dost otřásly a zakrátko bylo vidět, že už má dost. Rozhodčí zápas ukončil a Lerone Murphy si tak zapsal další výhru a navíc ještě dostal od UFC bonus za výkon večera v hodnotě 50 tisíc dolarů.

Pachatel, který Murphyho postřelil byl dopaden minulý rok a odsouzen za pokus o vraždu. I přes všechno, co se mu přihodilo, si Lerone drží svůj optimistický postoj k životu a vypadá to, že se mu to vyplácí.

Zdroje:  talksport.com

Nejnovější články