Nick Diaz se pochlubil videem z tréninku a naznačil návrat do oktagonu

Nick Diaz se pochlubil videem z tréninku a naznačil návrat do oktagonu zdroj: Profimedia

Odchod do důchodu zřejmě není v plánu, Nick Diaz odmítá pověsit rukavice na hřebík a vyhlíží návrat.

Je to už dva a půl roku, co jsme v zápase naposledy viděli Nicka Diaze. Vracel se tehdy po šestiapůlleté pauze způsobené neuvěřitelně přísným trestem za kouření marihuany. V oktagonu se potkal s dávným rivalem Robbiem Lawlerem, ale zatímco v roce 2004 jej dokázal knockoutovat, tentokrát to skončilo fiaskem. Ačkoliv Diaz ukázal odolnost, byl dost pomalý a jeho údery postrádaly razanci, nakonec šel ve třetím kole k zemi a odmítl pokračovat.

Jeden z Diazových trenérů sice později prozradil, že Nick do zápasu nastoupil s vážným zraněním, přesto se ale zdálo, že prostě zestárl a je asi nejvyšší čas kariéru ukončit. Žádné oficiální vyjádření však nikdy nepřišlo a teď to vypadá, že se chystá další návrat. Diaz starší totiž na sociálních sítích sdílel video z tréninku, ke kterému přidal komentář: "Někdo za to brzy zaplatí."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Nick Diaz (@nickdiaz209)

Nickovi je sice už 40 let, ale pokud by nastoupil v lepším zdravotním stavu, mohl by proti adekvátnímu soupeři v oktagonu určitě předvést dobrý zápas a třeba se i důstojně rozloučit. Anebo překvapit, jeho tréninkový parťák Jake Shields se totiž nechal slyšet, že v tělocvičně působí mnohem lépe než v posledním zápase.

Těžko ale říct, zda Diaz myslí návrat vážně, v minulosti totiž taky opakovaně vyjadřoval zájem, avšak povětšinou z toho nic nebylo. Podle dostupných informací by ale měl mít ve smlouvě s UFC poslední duel, v takovém případě by si mohl chtít prostě jen splnit povinnosti a uvolnit si ruce k lukrativnějším fightům mimo nejslavnější MMA organizaci, tak jako to udělal jeho mladší brácha Nate.

Zdroje:  Nick Diaz – Instagram

Nejnovější články