Niko Price sekl s marihuanou, nabral novou sílu a o víkendu se chystá opět řádit v kleci

Niko Price sekl s marihuanou, nabral novou sílu a o víkendu se chystá opět řádit v kleci zdroj: Profimedia

Americký bojovník Niko Price je na turnaj UFC 264 a souboj s Michelem Pereirou pořádně nažhavený.

Pokud bychom ve welterové váze UFC měli vybírat ty nejzábavnější bojovníky, rozhodně by k nim patřil také Niko Price. Tento skvělý univerzál sice nikdy nebojoval o titul, a ani se nikdy nedostal do nejužší špičky, ale jeho atraktivní útočný styl zaujme snad každého fanouška MMA.

Tento 31letý Američan nechodí do klece taktizovat. Pokaždé jde rozpoutat neskutečnou válku, o čemž svědčí také jeho statistiky – ze 20 zápasů, které ve své kariéře odbojoval, si pouze dvakrát vyslechl verdikt bodových sudích (jedna výhra a jedna remíza), zbytek jeho duelů skončil před časovým limitem.

Výše zmíněnou remízu vybojoval Price v loňském říjnu v dosavadním posledním zápase s Donaldem „Cowboyem“ Cerronem (o vítězství Niko přišel díky penalizaci za dva eye-poky v prvním kole), ale v jeho v tabulkách byste ji hledali marně. Výsledek byl totiž posléze kvůli Pricovu pozitivnímu testu na marihuanu zrušen a navrch mu Nevadská sportovní komise vystavila šestiměsíční distanc a pokutu 8500 dolarů.

Nyní by se Price mohl tvářit trochu kysele, protože tento týden NAC vyřadila marihuanu ze zakázaných látek a za její užívání už nebude udělovat žádné tresty. On sám se přes to ale prý naprosto přenesl a s konopím už nadobro skončil. Na středečním mediálním dni věnovaném turnaji UFC 264, kde se Price utká v rámci prelims s Michelem Pereirou, dokonce prohlásil, že se teď cítí mnohem lépe.

„Když jsem si spočítal, kolik peněz jsem za to utratil, tak mi to otevřelo oči,“ prozradil Price. „Takže jsem teď lepší člověk a jsem teď mnohem více nakopnutý, než jsem kdy vůbec byl. Moje kardio je na úplně jiné úrovni. Moje přesnost je také na jiné úrovni a rozdávám daleko tvrdší údery.“

Nový přístup k životu však podle jeho slov rozhodně neovlivní jeho zábavný styl. S Pereirou, který je také skvělým univerzálem a zkušeným MMA matadorem (má odbojováno 38 zápasů ze kterých posbíral hned 25 vítězství), chce rozjet velkou bitvu na konci které vítězně pozvedne svou paži. Samozřejmě nejlépe před koncem časového limitu.

„Je to pořád ve mně a už zase začínám být nažhavený,“ řekl Price. „Jak už jsem zmínil v zápase se Cerronem, nejsem tu proto, abych předváděl nudné souboje. Když je to nudné, tak nudím i sám sebe. Starý Niko byl muž, který celý týden kouřil. Moje kardio bylo pryč, stejně jako moje síla. Teď mám kardio zpátky a moje síla a moje mysl jsou naprosto čisté. Jsem připravený udělat nějakou práci.“

Papírově by tak měl být souboj mezi Pricem a Pereirou jeden z nejzábavnějších soubojů, které prelims, a dost možná i celý turnaj UFC 264, nabídnou. Tato „předkarta,“ jež obsahuje dohromady čtyři zápasy začíná už v neděli ve 2 hodiny ráno. Navazující hlavní karta poté startuje od 4 hodin.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články