Obří přestup na spadnutí, UFC má zájem o Venoma z Bellatoru

Obří přestup na spadnutí, UFC má zájem o Venoma z Bellatoru Michael "Venom" Page je v první řadě showman. | zdroj: Profimedia

Naprostý unikát ve světě MMA, tak by se dal stručně popsat Angličan Michael "Venom" Page. Deset let kosil soupeře v Bellatoru, teď to ale vypadá na přestup do UFC.

Není žádným tajemstvím, že americká organizace Bellator MMA, dříve považována za jasnou dvojku po UFC, je na prodej. Šéf UFC dal sice najevo, že o pohlcení konkurenta nemají zájem, nevyloučil ale, že by mohli pořídit několik nových bojovníků. Spekulace rozvířilo také to, když se jména některých z nich nečekaně objevila v databázi na oficiálním webu.

Asi nejzajímavější akvizicí by pro UFC mohl být Michael "Venom" Page. Ten se v létě dokonce nechal slyšet, že mu smlouva s Bellatorem vypršela a čeká na nabídky od konkurence. Od té doby ale bylo ticho, až o víkendu se fámy znovu rozvířily, když se MVP objevil v hledišti UFC turnaje v Abú Dhabí. Když byl pak Dana White během tiskovky na londýnského bojovníka dotázán, nezapíral. "Je to kluk, o kterého máme určitě zájem. A on má zájem taky," odpověděl. Dá se tedy předpokládat, že je jen otázkou času, kdy bude oficiálně oznámeno podepsání smlouvy.

MVP v Bellatoru působil od roku 2013 a doslova ničil jednoho soupeře za druhým. On i vedení organizace ale byli kritizováni za to, že nezápasí s adekvátními soupeři. Změnilo se to až v semifinále Grand Prix 2019, když narazil na Douglase Limu a ten se stal prvním, kdo na Venoma vyzrál, navíc z toho bylo nezapomenutelné KO.

Následovalo ale další vítězné tažení, kdy za oběť padl i českým fanouškům dobře známý Giovanni Mellilo, který nyní působí v Oktagonu. Po šesti vítězstvích v řadě pak MVP loni dostal šanci zabojovat o prozatimní titul welterové divize, Logan Storley na něj ale po pěti kolech vyzrál na body. Vítězně Page nevyšel ani z premiéry v boxu bez rukavic, kde nestačil na Mika Perryho.

Z pohledu fanouška by bylo hodně zajímavé, jak by si MVP vedl v UFC. Obstál by mezi elitou našlapané welterové divize? On sám věří, že ano a dokonce vyhlásil, že by nechtěl žádné rozehřívací zápasy a rovnou by volal po někom z nejlepší pětky. Na to mu už odpověděl neporažený kazašský přízrak Shavkat Rakhmonov, fanoušci by ale asi raději uvítali souboj se Stephenem "Wonderboyem" Thompsonem, kde by oba mohli předvést své mistrovství v postojářských dovednostech.

Pokud "Venoma" ještě neznáte, podívejte se na sestřih jeho nejlepších momentů:

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články