Oficiálně neporažený "Ninja z Beverly Hills" Jordan Wright vyhrál svoji premiéru v UFC v prvním kole

Oficiálně neporažený "Ninja z Beverly Hills" Jordan Wright vyhrál svoji premiéru v UFC v prvním kole zdroj: Profimedia

Pandemie ruší v UFC spousty zápasů, na druhou stranu však dává také příležitost novým tvářím, jednou z nich je Jordan Wright.

Jordan Wright, přezdívaný "Ninja z Beverly Hills", je bojovník se zajímavým stylem vycházejícím z karate. Ruce drží proklatě nízko a hodně kope. V menších organizacích slavil úspěchy a s devíti vítězstvími v prvním kole dostal pozvánku do Dana White's Contender Series, odkud je to už jen krůček do velké UFC. V show však tvrdě narazil. Anthony Hernandez si ho natlačil na pletivo a tam ho několika údery bez problémů ukončil. Výsledek byl později kvůli pozitivnímu nálezu marihuany u Hernandeze anulován, avšak asi se shodneme na tom, že to na výkon mohlo mít jen pramalý vliv.

Hernandez díky vítězství sice dostal v UFC šanci, ale vůbec se mu tam nedaří. Ze 3 zápasů prohrál 2 před limitem. Poražený Wright se vrátil zpátky do organizace LFA, kde si spravil chuť výhrou TKO ve druhém kole. Na další šanci v UFC by si ale pravděpodobně musel ještě pár zápasů počkat, kdyby nedostal last-minute nabídku zaskočit do zápasu proti Isaacovi Villanuevovi (16-11).

Villanueva měl podobný příběh jako jeho mladší soupeř. V organizaci Fury FC nasbíral sérii čtyř rychlých knockoutů a dostal jako záskok vytouženou "last-minute" vstupenku mezi nejlepší do UFC. Premiéra však nedopadla podle jeho představ a padl na začátku druhého kola. Doufal tedy, že s delším časem na přípravu si napraví reputaci.

Nakonec to byl ale Wright, kdo inicioval akci. Jeho blesková otočka sice jen těsně lízla Villanuevovu hlavu, ale stejně ho poslala na podlahu oktagonu. Bleskově však vyskočil zpátky na nohy a boj se dostal do klinče. Tam se opět ukázala síla thajského klinče, zatímco se totiž Isaac snažil wrestlit, chytil ho Wright oběma rukama za temeno a sázel mu kolena přímo do obličeje. Villanueva nedokázal vymyslet efektivní obranu a když se z klinče konečně dostal, jeho obličej byl tak zkrvavený, že rozhodčí souboj přerušil a zavolal doktora, který zápas po zběžné kontrole ukončil.

Mladý bojovník teprve bude muset prokázat, že v silné konkurenci obstojí. Příště by rád zápasil o váhu níž. "Nejprve bych rád získal titul ve střední váze, možná také ve welteru, ale soustředním se na middleweight," maluje si už teď světlou budoucnost pro následující léta. Uvidíme tedy, zda svým slovům dostojí a zamíchá kartami na vrcholu střední váhy nebo v ostré konkurenci vyhoří jako spousta podobných před ním.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články