Ottman Azaitar, vycházející hvězda UFC, opět přejel soupeře v prvním kole. „Když ucítím krev, nemůžu se zastavit,“ vysvětluje

Ottman Azaitar, vycházející hvězda UFC, opět přejel soupeře v prvním kole. „Když ucítím krev, nemůžu se zastavit,“ vysvětluje zdroj: Profimedia

Marocký bojovník dal znovu jasně najevo, že si svou přezdívku rozhodně zaslouží. Prezident UFC je z jeho výkonů nadšený, chce ho dostat i na Fight Island.

O hlavní předzápas turnaje UFC Vegas 10 se postaral neporažený Ottman Azaitar, proti němuž nastoupil Khama Worthy. Na papíře šlo o jeden z nejvyrovnanějších duelů celého večera, za minutu a půl ale bylo vymalováno.

Pro Azaitara šlo o druhý zápas pod hlavičkou UFC. Němec s marockými kořeny naposledy bojoval přesně před rokem, kdy se blýsknul na turnaji, na němž Nurmagomedov porazil Poiriera. Hned v prvním kole tam tehdy knockoutoval Fina Packalena, za což si vysloužil bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Ottman Azaitar Buldozer v akci. | zdroj: Profimedia

S Worthym se měl potkat už letos v dubnu, situaci ale zkomplikoval koronavirus. Američan následně dostal nabídku na zápas Luisem Penou, kterou přijal. Tehdy zvítězil ve třetím kole. Zřejmě nemá rád nevyřízené účty, a tak si hned poté řekl o nový termín s „Buldozerem“. Odvážný krok se mu ale nevyplatil.

V první minutě oba borci otestovali, jak bude soupeř reagovat. Šlo o přehlídku náznaků, do úderu se ani jednomu příliš nechtělo. Vzájemný respekt šel stranou až po dlouhých šedesáti sekundách, kdy se Azaitar osmělil. Worthyho překvapil úderem do břicha, pravým hákem pak jen o kousek minul jeho hlavu. Poté už ale byl chirurgicky přesný. Soupeře nejprve potrestal za lowkick a rychlými údery z obou stran označkoval jeho bradu, čímž ho pravděpodobně lehce vyvedl z míry. Azaitar ucítil krev a šel si pro vítězství. Pustil se do dlouhé kombinace, údery na tělo zkombinoval se zvedáky. To už se Worthy poroučel k zemi. Tam mu Azaitar ještě nadělil zhruba sedm tvrdých bomb, které Worthy vůbec nebránil. To už rozhodčímu bohatě stačilo. V čase 1:33 bylo po všem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Zář 14, 2020 v 9:12 PDT

Azaitar opět názorně předvedl, proč si nechává říkat „Buldozer“. Potěšil i samotného prezidenta UFC. Dana White marockého bojovníka pozdravil a poblahopřál mu k parádnímu výkonu, když procházel kolem jeho stanoviště. Azaitar si navíc připsal další bonus za výkon večera v podobě padesáti tisíc dolarů.

Po zápase prozradil reportérům, že šel do oktagonu s trochu jinou taktikou. Původně chtěl vyčkávat na akci ze strany soupeře a trestat ho z protiútoků. Když ale přišla šance ukončit klání o něco dříve, rozhodl se ji využít. „Když ucítím krev, nemůžu se zastavit. Musím do toho jít. Myslím si, že přesně tohle chce UFC vidět a diváci také. Všichni fanoušci si to zaslouží. Ano, každý bojovník může zápasit, aniž by riskoval, a možná se takhle dá vyhrávat. Takhle sice vyhrajete zápas, ale nevyhrajete srdce diváků,“ vysvětlil Azaitar. Díky tomuto přístupu koneckonců dokázal 12 ze 13 zápasů ukončit před limitem.

Jde rozhodně o zajímavý přístup, obzvlášť v době, kdy jsme svědky taktických bitev, v nichž bohužel občas chybí odvaha a energie. Bojovník v minulosti prohlásil, že se ze stejného důvodu věnuje především postoji. Podle něj je totiž pro diváky mnohem atraktivnější. Zároveň naznačil, že si rozhodně nehodlá vybírat soupeře a do klece půjde kýmkoliv, koho mu UFC vybere.

A na to zřejmě Dana White a jeho tým slyší. Šéf UFC totiž po turnaji prohlásil, že chce marockou hvězdou vidět na Bojovém ostrově. Zdá se tedy, že si „Buldozer“ svým výkonem vysloužil letenku do Abu Zabí.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články