Pásu šampiona se nevzdám! Jones se opřel do držitele prozatimního titulu Aspinalla

Pásu šampiona se nevzdám! Jones se opřel do držitele prozatimního titulu Aspinalla Jon Jones a Tom Aspinall | zdroj: Profimedia

Angličan Tom Aspinall sice stal šampionem těžké váhy UFC, jenže jenom dočasně, a není se tak čemu divit, že volá po tom, aby se zraněný "pravý" šampion Jon Jones titulu vzdal. Tomu se to ale vůbec nelíbí.

Těžká váha UFC je teď ve složité situaci. Šampion Jon Jones se totiž v přípravě na souboj se Stipem Miocicem zranil a vedení se rozhodlo dát do hry prozatimní titul. Ten po rychlé výhře na KO získal Tom Aspinall. To by samo o sobě nebylo nic neobvyklého, jenže šéf UFC Dana White se nechal slyšet, že jakmile se bude Jon Jones uzdraví a bude schopen návratu, bude "pravý" titul bránit proti původně plánovanému Miocicovi, což dává smysl maximálně z finančního hlediska, jelikož je možné, že minimálně na americkém trhu tento duel vygeneruje vyšší zisky.

Aspinallovi se to ale samozřejmě nelíbí. "Upřímně, myslím si, že by měl být Jon zbaven titulu, protože kdokoliv jiný je, když se takhle zraní. Nechápu, proč ho pořád má, nerozumím tomu. Já bych teď měl být opravdovým šampionem," vyjádřil se v podcastu Believe You Me. "Je těžké to říct a neznít neslušně, ale kdo teď ještě volá po zápase Jonese a Stipeho? Proč máme dostat tenhle souboj o odkaz, proč mají žít podle vlastních pravidel? Co je to vlastně zápas o odkaz? Poslední zápas kariéry o titul? Já chci bojovat s Miocicem, a pak s Jonesem. Podle mě je všechno ostatní blbost. Přestaňte teď na vrcholu chránit svého kluka Jona Jonese. Jestli je zraněný, tak ať uhne z cesty a já budu bojovat se Stipem."

Není divu, že je Tom naštvaný. Plán UFC totiž skutečně nedává smysl. Jones se ale v minulosti nechal slyšet, že nemá zájem bojovat s nikým z mladých kluků, kteří se teprve derou na vrchol a mimo skalní fanoušky je nikdo nezná. Tenhle argument už by ale měl teď být pasé, Aspinall totiž v souboji s Pavlovichem názorně ukázal, že je teď v těžké váze nejnebezpečnějším bojovníkem a jeho jméno muselo zarezonovat i u laické veřejnosti.

Jones si dal s odpovědí na Aspinallovy výroky načas, nakonec se ale vyjádřil. "Čelím už 15 let těm úplně nejtěžším soupeřům, jaké svět dokáže nabídnout. Během přípravy na obhajobu titulu jsem poprvé v kariéře utrpěl velké zranění. Teď nováčci volají po tom, abych byl zbaven titulu. Nula výher nad legendami, nula titulových obhajob a už si myslí, že může Danovi navrhovat zápasy, to je směšné. Během své patnáctileté kariéry jsem viděl tolik chlapů, kteří mají být tím dalším velkým bojovníkem, ale vždy tu byl jen jeden Jon Jones, na to nikdy nezapomeň," napsal na sociální síti X.

Bude zajímavé sledovat, jak celá situace nakonec dopadne. Sám Miocic se po zrušení zápasu s Jonesem nechal slyšet, že mu vedení ani nenabídlo možnost zápasit s Pavlovichem, který byl oficiálním náhradníkem, a namísto toho raději ihned povolalo Aspinalla, který neměl takřka žádný čas na přípravu. Navíc už to brzy budou tři roky, co Stipe naposledy bojoval. Tehdy od Francise Ngannoua vyfasoval strašlivé KO a dávalo by tedy smysl, aby se vrátil co nejdříve a ukázal, zda ve 41 letech ještě dokáže držet krok s mladšími protivníky. Pokud by navíc dokázal Aspinalla porazit, souboji s Jonesem by to dost přidalo na atraktivitě.

Zdroje:  Believe You Me podcast , Jon Jones Twitter

Nejnovější články