Paul Craig po zápase vyzval dalšího soupeře, ten pohotově odpověděl

Paul Craig po zápase vyzval dalšího soupeře, ten pohotově odpověděl Zápasy Paula Craiga jsou intenzivní | zdroj: Profimedia

SkotPaul Craig se trpělivě dere mezi špičku polotěžké divize a má jasno s kým a kde by se rád potkal příště.

Paul Craig v sobotu připravil svým fanouškům několik infarktových okamžiků, nakonec si ale na zemi opět prosadil své jiu-jitsu a donutil Nikitu Krylova po necelých 4 minutách odklepat. Připsal si tak již čtvrté vítězství v řadě a v pozápasovém rozhovoru ukázal na dalšího soupeře.

"Glasgow, červen, Anthony Smith, 5 kol?" zeptal se fanoušků v hale a těm se nápad soudě podle odezvy celkem zamlouval.

Proti není ani "Lví srdce", jak se Smithovi přezdívá. "Ankalaev, Craig... kdokoliv. Odpověď je ano. Vždycky ano. Nejsem to já, koho musíš přesvědčit," reagoval Američan na sociálních sítích a naznačil, že holt bude záviset na UFC. 

Anthony Smith Anthony Smith | zdroj: Profimedia

Craig se netají tím, že v boji sází primárně na své jiu-jitsu a právě na zemi by rád Smithe pořádně otestoval. "Všichni v nejlepší desítce mají vynikající jiu-jitsu a vynikající boj v postoji a wrestling. V tomhle sportu musíte být všestranní. Nemůžete mít jen jednu věc, pokud tedy nejste Bearjew (Craigova přezdívka - pozn. red.)."

"Jestli si myslím, že má Anthony dobré jiu-jitsu? Ano. Je lepší než to moje? Nemyslím si. Není tak hladový jako já a nejde do nebezpečí, aby se dostal pro submise. Já po submisích jdu."

Ačkoliv má Craig úplně odlišný styl než Jiří Procházka, jedna věc je přece jen spojuje. Jejich zápasy totiž bývají nahoru dolů a zatímco fanoušci trnou, oni zachovávají chladnou hlavu a nevzdávají se. Takhle koneckonců Paul vyzrál vteřinu před koncem na jinak neporaženého Magomeda Ankalaeva. Infarktové momenty ze zápasů českého bojovníka asi netřeba připomínat.

"Sport je zábava a já si myslím, že lidi bavím, když vstoupím do oktagonu," říká Craig. Za pravdu mu dal i Dana White, který se na pozápasové tiskovce řečnicky ptal, kdy skotský bojovník předvedl nudný zápas? Koneckonců si ze třinácti bitev za své výkony sedmkrát odnesl i bonus 50 tisíc dolarů. Uvidíme ale, jak se mu bude dařit nadále, protože teď už je doslova v hluboké vodě, kde se to hemží nebezpečnými žraloky.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články