Paul Craig svému soupeři vykloubil ruku. Ten neodplácal, a tak ještě dostal tvrdá kladiva do hlavy

Paul Craig svému soupeři vykloubil ruku. Ten neodplácal, a tak ještě dostal tvrdá kladiva do hlavy zdroj: Getty Images

Drsné ukončení zápasu si připsal skotský bojovník Paul Craig, který svému soupeři Jamahalu Hillovi vykloubil loket armbarem.

Hlavní kartu dnešního turnaje UFC 263 zahájil souboj skotského bojovnka Paula Craiga proti do té doby neporaženému Jamahalu Hillovi.

Nejen, že se jednalo o přímý souboj mezi 15. Hillem a 14. Craigem v žebříčku polotěžké váhy UFC, ale především byla mezi oběma borci ještě před samožným zápasem dost zlá krev.  Oba borci se potkali na hotelu, vyměnili si pár siláckých frází a nechybělo moc, aby se do sebe pustili. Naštěstí se zápasem počkali na dnešek do oktagonu a fanoušci byli svědky drsného ukončení.

Jamahal Hill byl do té doby neporaženým mladým talentem, který se vyznačoval především velice dobrým strikingem, zatímco Paul Craig je už zkušeným veteránem s excelentním grapplingem. Jednalo se tak o klasický zápas strikera s grapplerem, ze kterého dnes vyšel (o mnoho) lépe skotský bojovník.

Samotný zápas netrval dlouho, po několika lehčích výměnách se Paul Craig dostl do klinče, ze kterého stáhl Hilla do half-guardu, přičemž sám byl na zemi. Pro většinu bojovníků by to byla velice nevýhodná pozice, ale pro Craiga to znamenalo spoustu příležitostí na submisi.

Z half-guardu se dostal do guardu a začal tam čarovat. Zatímco útočil na Hillovu pravou ruku, velice šikovně a nenápadně si chytil jeho levačku a nasadil mu na ni armbar, který navíc zavřel do triangle choku. V průběhu pokusu o únik ale Craig Hillovu ruku "zlomil" v lokti vejpůl a ta mu visela jako rozvařená špageta. I přesto Hill odmítl odplácat a tak se Craig dal do útoku kladivy na Hillovu hlavu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @buffalo_mma

Když si rozhodčí všiml, že Hillova ruka vypadá jako paragraf, zápas nakonec zastavil a Paul Craig tak vyhrál na technickou submisi.

Jamahal Hill byl evidentně naštvaný, ale především sám na sebe. Paul Craig tak uhájil 14. místo v žebříčku, prodloužil svoji sérii na 5 zápasů bez porážky (4 výhra a 1 remíza) a pro příští zápas by rád bojoval se soupeřem z top desítky.

O samotné submisi se Craig rozpovídal v rozhovoru po zápase:

„Šel jsem pro armbar a bylo to hodně, hodně těsné. A jak jsem dostal jeho ruku přes svůj bok, věděl jsem, že to asi bude zlomené. Cítil jsem jak se urvaly všechny vazy a jak se uvolnily všechny svaly. Řekl jsem rozhodčímu, že je ta ruka zlomená, ale není moje práce ukončovat zápasy, takže jsem pokračoval kladivy do jeho hlavy a rozhodčí to pak ukončil. Jamahal je tvrdý oponent, nechtěl to odplácat, chtěl odejít na svém štítu, a to také udělal.“

Nakonec podle Hillova manažera nedošlo ke zlomenině, ale k vykloubení loktu, což je pro Jamahala určitě dobrá zpráva, protože se takové zranění bude snad rychleji léčit.

 

 

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články