UFC má prvního mexického šampiona, Moreno si škrcením dokráčel pro titul v muší váze

UFC má prvního mexického šampiona, Moreno si škrcením dokráčel pro titul v muší váze Brandon Moreno - Deiveison Figueiredo | zdroj: Getty Images

Brandon Moreno si ve třetím kole poradil s dosavadním šampionem Deivesonem Figueiredem a je novým králem nejlehčí mužské divize.

Dosavadní šampion muší váhy Deiveson Figueiredo předvedl na konci prosince spolu s vyzyvatelem Brandonem Morenem jeden z nejlepších zápasů loňské sezony. Ofenzivní festival trvající celých 25 minut musel bavit snad každého fanouška MMA a remízový výsledek (způsobený především Brazilcovým kopem do rozkroku a následnou ztrátou bodu) naznačil, že odveta bude takřka nevyhnutelná. Stejného názoru byli i oba borci a vedení organizace a my se tak díky tomu dnes v noci na turnaji UFC 263 dočkali další konfrontace.

Do prvního kola vstoupil aktivněji Moreno, který se snažil několikrát zaútočit levým hákem, ale Figueiredo si dobrým pohybem kontroloval odstup. Mexičan byl ale stále tím nebezpečnějším, což přetavil také ve slušný jab na Figueiredovu bradu, kterým jej sestřelil k zemi.

Na chvíli to vypadalo, že by mohlo být po zápase, což ale Figueiredo nedopustil. Morena si v horizontální poloze přitáhl k sobě a udržel ho u těla až do konce úvodní části.

Druhé kolo lépe odstartoval Figueieredo, jenž se po třiceti sekundách dostal ke slušnému a především úspěšnému takedownu. Na zemi se okamžitě pokusil o gilotinu, kterou mu však Moreno nedovolil dokončit, naopak se sám dostal zpátky na nohy. V postoji ale souboj dlouho nevydržel. Moreno se totiž pokusil svému oponentovi pověsit na záda a snažil se o škrcení, které se mu ale nakonec nepovedlo. Figueiredo se dokázal přetočit a zespodu si opět pohlídal zbytek druhého kola.

V první minutě třetího kola jsme mohli sledovat slušnou výměnu úderů v postoji. Při jedné z těchto výměn Moreno šampiona zaklinčoval a vzal jej na zem. Okamžitě mu tam skočil na záda a zamkl jej body trianglem, kterým mu drtil žebra a ztěžoval dýchání. Zároveň mu Moreno také ihned obmotal paži kolem krku a snažil se jej uškrtit.

Brazilec se bránil s vypětím všech sil a chvíli to vypadalo, že se z této submise dostane, ale Moreno si ho údery na hlavu dostatečně "zklidnil" a na druhý pokus dotáhl rear-naked choke do zdárného konce. Parádní výkon od Brandona Morena, který se stal prvním mexickým šampionem v historii UFC!

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články