Pereira jde do Procházkovy divize, přivítá ho tam Blachowicz

Pereira jde do Procházkovy divize, přivítá ho tam Blachowicz Už to vypadalo, že Adesanya opět padne, ale... | zdroj: Profimedia

Ve střední váze o šampionský pás přišel, a tak se Alex "Poatan" Pereira přesouvá do vyšší hmotnostní kategorie. Podaří se mu přes Jana Blachowicze projít k titulovému zápasu?

Alexi Pereirovi v MMA dokázal to, co se jen tak někomu nepodaří a titul nejprestižnější organizace UFC získal už ve svém osmém zápase. V doslova raketovém vzestupu mu pomohla historie se šampionem Adesanyou a taky situace ve střední váze, kde je nouze o neokoukané vyzyvatele. Pohádka ale netrvala dlouho, Adesanya si totiž v odvetě vzal svůj titul zpět.

Nyní tak pro Pereiru začíná další kapitola. Tu se rozhodl psát ve vyšší divizi. Není divu, na střední váhu vypadal až příliš obrovský a vejít se do limitu 83,9 kg pro něj musel být doslova nadlidský úděl. V 93 má navíc naději, že by se mohl k titulu vyšplhat rychleji.

Jako první ho v novém působišti přivítá už 29. července na UFC 291 ex-šampion Jan Blachowicz. Polákovi aktuálně patří třetí příčka a pro Pereiru by mohl být relativně schůdným soupeřem. Alex ho ale rozhodně nepodceňuje.

"Je to nebezpečný a zkušený chlap. Známe ho, protože bojoval s mým tréninkovým parťákem Gloverem Teixeirou. Jsem si jistý, že když budu s Gloverem tvrdě trénovat, předá mi spoustu znalostí, jako to dělá vždy. Všichni ví, že Blachowicz je nebezpečný, je to komplexní bojovník, ale já si myslím, že je to pro mě dobrý první zápas. Když říkám první zápas, tak si někteří lidi budou myslet, že je to snadný soupeř. Ne. Všichni znáte můj příběh, byl jsem šampionem střední váhy. Takže mi chtěli dát někoho z nejlepší pětky," reagoval Poatan na oznámení zápasu.

V případě vítězství se rovnou katapultuje do špice polotěžké váhy. Aktuální šampion Jamahal Hill si před pár dny postěžoval, že tam kromě Jiřího Procházky nevidí žádného adekvátního vyzyvatele. Tím by sice ze sportovního hlediska měl být Magomed Ankalaev, který táhne dlouhou šňůru bez porážky, avšak jeho poslední remízový výkon s Blachowiczem nepřesvědčil a v souvislosti s titulovou šancí se o něm víceméně přestalo mluvit. Celkově je tak pro celou divizi příchod Poatana skvělou událostí, protože si během krátkého působení v UFC stihl udělat skvělé renomé a přitáhne určitě spoustu pozornosti.

Zdroje:  Alex Poatan Pereira

Nejnovější články