Pereira má zálusk na titul v těžké váze. Prozatímní šampion není proti

Pereira má zálusk na titul v těžké váze. Prozatímní šampion není proti Alex Pereira byl na ceremoniálním vážení nepřehlédnutelný. | zdroj: Profimedia

Mít v MMA šampionský titul ve dvou různých váhových kategoriích už dnes není až tak ojedinělé, Alex Pereira by se ale rád stal prvním trojitým šampionem v dějinách UFC a teď je k tomu možná ta pravá chvíle.

Železo je třeba kout, dokud je žhavé. To si nejspíš řekl Alex Pereira a krátce po vítězství nad Jiřím Procházkou, které mu přineslo pás šampiona polotěžké váhy, se rozhodl lobbovat za šanci také v nejtěžší váhové kategorii UFC. K tomu, aby rozvířil debatu, mu přitom stačila pouhá kryptická zpráva na Instagramu, kde napsal: "30+300=3". Prvním číslem pravděpodobně myslel, že by bojoval o 30 kg výš, druhé je odkaz k jubilejnímu dubnovému turnaji a výsledkem by v jeho případě mohl být 3. pás.

V těžké váze je momentálně situace mírně složitá. Oficiálním šampionem sice zůstává Jon Jones, ale ten je na delší dobu mimo hru, a tak UFC na začátku prosince korunovalo "zástupce", jímž se stal britský sympaťák Tom Aspinall. Za normálních okolností by se pak spolu oba šampioni utkali ve sjednocující bitvě, jenže šéf organizace už se nechal slyšet, že Jones bude po návratu obhajovat proti Stipemu Miocicovi, jak bylo původně plánováno. Kdy to bude, to zatím nikdo neví.

Aspinallovi se každopádně myšlenka zápasu s Pereirou zamlouvá. Problém by ale mohl být v tom, že Poatan bude muset nejspíš titul v polotěžké váze obhajovat proti Jamahalu Hillovi, který se pásu kvůli zranění dobrovolně zřekl, za což dostal od vedení stejnou záruku jako před ním Procházka. Záležet tedy bude i na tom, kdy bude exšampion schopen návratu. Pokud by to ale nebylo do dubna, možná by UFC mohlo Alexovi posvětit dobyvačné tažení o váhu výš.

Pereirův plán tedy teď dává smysl. Jubilejní "třístovka" si totiž přímo říká o nějaké skutečně velké zápasy. Jeden z nich měl obstarat Conor McGregor, jenže s jeho návratem to vypadá všelijak. A Alex je aktuálně v kurzu. Má auru skoro až bájného bojovníka a mohlo by se mu povést něco v historii organizace nevídaného. Pro Aspinalla se tam teď přitom jako soupeř nabízí snad jen Ciryl Gane, kterému ale na zajímavosti dost ubrala potupná prohra s Jonesem z března letošního roku. Oproti tomu zápas s Poatanem by se promoval vyloženě sám. A pokud by Brazilec zvítězil, bylo by rovnou zaděláno na kolosální fight se zmiňovaným Jonesem. 

Zdroje:  Tom Aspinall – Twitter , Alex Pereira – Instagram

Nejnovější články