Pereira vysvětlil, proč by si rád zatrénoval s rivalem Adesanyou. Má jen jednu důležitou podmínku

Pereira vysvětlil, proč by si rád zatrénoval s rivalem Adesanyou. Má jen jednu důležitou podmínku Už to vypadalo, že Adesanya opět padne, ale... | zdroj: Profimedia

Jejich rivalita patří k těm největším, jaké jsme kdy v bojových sportech viděli. Celkem se utkali už pětkrát a ve vzduchu visí další zápas, namísto něj ale možná přijde společný trénink.

Alex Pereira je bezesporu fenomenální bojovník, nebýt ale dvou vítězství nad Israelem Adesanyou z kickboxerského ringu, v MMA by určitě nevyletěl ke hvězdám tak rychle, jak se mu to povedlo. Díky rivalitě s Novozélanďanem totiž po pouhých třech zápasech ve slavné UFC zabojoval o titul. A vyhrál. O půl roku později následovala odveta a skóre se v rámci MMA srovnalo na 1-1.

Ve vzduchu tak visel otazník nad třetím vzájemným zápasem. Adesanya ale o svůj pás následně opět přišel a oznámil, že si dá několikaletou pauzu. Toho využil Pereira, a když po vítězství nad Jiřím Procházkou získal titul v polotěžké váze, poslal svému rivalovi sympatickou výzvu, ve které mu poděkoval za motivaci, která ho dostala do UFC. Adesanya ale vhozenou rukavici nezvedl.

V pořadu The MMA Hour Pereira prozradil, že měl o další zápas opravdu velký zájem, už ale ztratil naději, že se někdy odehraje. "Dostalo se to do bodu, kdy si myslím, že kdyby na to přišlo, mohli bychom spolu klidně trénovat."

A není to jen výkřik do tmy, Poatan je totiž přesvědčen, že by z toho mohli profitovat oba. "Israel je hodně zkušený, já taky. Máme podobné postojářské styly, ale jsou tam určité aspekty, které bychom si mohli vzájemně předat. Nemyslím si totiž, že spolu budeme znovu bojovat. Kdybych cítil, že jo, tak by to nepřipadalo v úvahu. Ale když si budu moci být absolutně jistý, že už proti sobě zápasit nebudeme, tak proč spolu nezatrénovat?"

Nebylo by to koneckonců poprvé, co Poatan něco podobného udělal. V rozhovoru připomněl, že v GLORY měl ještě větší rivalitu s Yousrim Belgarouim, s nímž svedl celkem tři zápasy, dva o titul. Nyní jsou z nich ale přátelé a vzájemně si pomáhají s přípravou na zápasy, neboť Tunisan rovněž přešel na MMA. Krom toho se Pereira spřátelil i se Seanem Stricklandem, s nímž nedávno bojoval v UFC. "Ze sportovního hlediska je dobré mít velké rivality, ale když je konec, tak nemá smysl se toho držet."

Uvidíme, co na Alexovu nabídku řekne Adesanya, pravděpodobně ale zatím nepřijme. V minulosti se totiž netajil tím, že by rád získal i pásy ve vyšších váhových kategoriích, takže není vyloučeno, že se jeho cesta s Alexovou v oktagonu ještě protne. Teď ale Poatana čeká Jamahal Hill, s nímž se utká v hlavním zápase dubnového UFC 300.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články