Pochopíte, proč jsem šampion, láká Ngannou na bitvu s Ganem. Trenérovi soupeře prý vidí do hlavy

Pochopíte, proč jsem šampion, láká Ngannou na bitvu s Ganem. Trenérovi soupeře prý vidí do hlavy zdroj: Profimedia

V hlavním zápase UFC 270 nepůjde jen o určení právoplatného vládce těžké váhy. Řešit se totiž bude také spor mezi zhrzeným trenérem a jeho bývalým svěřencem.

Už 23. ledna nás čeká jeden z nejočekávanějších MMA soubojů tohoto roku, který ukončí šampionské schizma v těžké váze UFC. Právoplatný šampion Francis Ngannou to ale vidí jinak a "prozatimní" pás, jenž má v držení Ciryl Gane, neuznává. 

To však neznamená, že by svého bývalého tréninkového parťáka podceňoval. "Je to dobrý bojovník, velmi lehký na nohou, hodně dobrý v udržování vzdálenosti, což je něco, co v těžké váze nevidíte moc často."

Souboj ale bude mít ještě jednu rovinu. Mezi Francisem a jeho někdejším trenérem Fernandem Lopezem, který povede do klece Ganeho, je hodně zlé krve. Zakladatel pařížské MMA Factory má za to, že "Predátora" dobře zná a bude tedy mít výhodu. Ngannou samozřejmě nesouhlasí:

"Myslím, že je to naopak. Nemyslím si, že by mě jakkoliv znal. Podle mě jsem už úplně jiný bojovník. Ale já o něm vím všechno. Doslova umím myslet jako on. Vím, jaká je jeho taktika. Můžu se dostat do jeho mysli a vizualizovat si, na čem teď přesně pracuje, protože toho chlapa znám. Vím, jak přemýšlí. Víc než si on dokáže představit."

Francis Ngannou a Fernand Lopez Trenér Fernand Lopez pomohl Ngannouovi s prvními krůčky v MMA, nyní si ale nemůžou přijít na jméno. | zdroj: Profimedia

Jedno se ale pravděpodobně trenérovi Lopezovi upřít nedá, dokázal se před zápasem dostat Predátorovi do hlavy. Třeba tím, že zveřejnil záběry ze společného sparringu s Ganem, v němž Ngannou tahá za kratší konec provazu. Není tedy divu, že tenhle krok později označil za podlý a manipulativní.

"Nechtěl, abych to video zveřejnil celé, protože v tomhle konkrétním tréninku sežral koleno do jater a šel k zemi. Ukončil celý trénink. To jsou fakta, Francis byl na zádech. A jestli řekne, že to není pravda, zveřejním celý záznam," přisadil si naopak Lopez v interview pro Lowkickmma.

Rozřešení přijde až v neděli 23. ledna v brzkých ranních hodinách našeho času. "Pochopíte, proč jsem šampion, proč jsem tady. Sem se totiž nedostanete jen tak náhodou. Nebyl jsem jako šampion vybrán, vybojoval jsem si to," vzkazuje Ngannou. Kromě jeho souboje s Ganem se můžeme na UFC 270 těšit například také na závěrečný díl zápasové trilogie o titul muší váhy mezi Morenem a Figueiredem.

Zdroje:  LowKick MMA , YouTube UFC

Nejnovější články