Podle Cormiera nemá Jones sílu, aby v těžké váze někoho knockoutoval. Ten ho ale pohotově uzemnil vtipným videem

Podle Cormiera nemá Jones sílu, aby v těžké váze někoho knockoutoval. Ten ho ale pohotově uzemnil vtipným videem Daniel Cormier - Jon Jones | zdroj: Getty Images

Cormier opět zpochybnil bojového kvality Jona Jonese. Ten mu vrací úder povedeným a vtipným videem, které sdílel na sociální sítě. 

Jon Jones a Daniel Cormier jsou bezesporu dva nejlepší bojovníci v dějinách polotěžké váhy. Jejich vzájemná rivalita trvá dlouhé roky a vyústila ve dva fantastické souboje, které oba vyhrál Jon Jones. Ačkoliv od jejich posledního utkání uplynuly téměř čtyři roky, oba bojovníci nepromarní žádnou příležitost rýpnout si do svého největšího rivala. 

Jona Jonese provází celou kariéru velké přehmaty v osobním životě. Problémy s alkoholem a drogami, dopingové kauzy, dopravní nehody. Cormier je na druhé straně prototypem dokonalého sportovce. Olympijský účastník, hrdý otec, a nyní velice zručný komentátor, který bojovému sportu obětoval celý svůj život. 

S Jonesem se Cormier poprvé střetl v roce 2015 a prohrál s ním na body. Před jejich jejich druhým utkáním na turnaji UFC 214, které se událo o 2 roky později Cormier prohlásil: “Musím Jona porazit, aby se mohl zlepšit jako člověk.” Hlavní zápas turnaje UFC 214, se stal jedním z nejsledovanějších duelů v dějinách MMA. Vedení UFC připravilo do té doby nevídané promo, které nažhavilo nejen fanoušky, ale i samotné bojovníky. Velkou show byla také předzápasová tisková konference, kde si oba bojovníci opravdu nic nedarovali.

Samotné utkání přineslo úžasnou podívanou. Spolukomentátor a bývalý šampion bantamové váhy Dominick Cruz dokonce prohlásil, že jejich souboj posunul úroveň MMA na dosud nevídanou úroveň. Jones potvrdil roli favorita a tvrdým high kickem Cormierem otřásl a následně jej dobil na zemi. Jones se tak znovu vrátil na trůn a zdálo se, že vzájemná rivalita vyústí v třetí souboj a završení trilogie.

Jon Jones Daniel Cormier zdroj: Getty Images

Nestalo se. V pozápasovém rozhovoru Jones pochválil Cormiera, zmínil jeho přínos světovému MMA a dokonce největšího rivala objal a políbil. Z mistrovského pásu se však neradoval příliš dlouho. Druhý den vyšlo najevo porušení antidopingových pravidel a Jones byl opět zbaven světového titulu. Ze zprávy americké antidopingové agentury USADA vyšlo najevo, že Jones měl v sobě pouhé pikogramy zakázané látky, které nemohly mít žádný vliv na sportovní výkon. Na to se však historie neptá a vítězství z turnaje UFC 214 bylo změněno na “no contest” čili bez výsledku. 

Od roku 2017 se situace v polotěžké váze výrazně změnila. Cormier vybojoval další titul a stal se šampionem také v těžké váze. Následně se vzdal titulu v polotíze a ten získal znovu Jones, když porazil Alexandera Gustafssona v prosinci roku 2018. Po dalších třech obhajobách se Jon rozhodl ukončit působení v polotěžké divizi a chce zamířit mezi bojovníky těžké váhy.

Daniel Cormier mu tam ale nevěští žádnou zářivou budoucnost a tvrdí, že Jones těžkotonážníkům rozhodně nebude rozdávat KO:

"Jon Jones v těžké váze nikoho neknockoutuje. Nemá tak tvrdý úder. Když nevypínal soupeře v polotěžké váze, určitě s tím nezačne v těžké divizi" prohlásil DC a znovu nalil olej o ohně.

Jones zareagoval opravdu pohotově a velmi originálně. Na svém Twitteru sdílel video, na kterém otřásl Cormierem svým highkickem a následně jej dobil na zemi: "Doufám, že budete mít rádi tuto menší editaci, kterou jsem pro vás připravil" 

Pro vedení UFC i fanoušky je velká škoda, že Cormier zamířil do sportovního důchodu. I když sám tvrdí, že jeho největším rivalem je Stipe Miočič, fanoušci i odborníci nesouhlasí. Dlouholetá rivalita, nesnášenlivost, urážky, potyčka na tiskové konferenci. To jsou důvody, proč si dvojici Jones - Cormier fanoušci nesmazatelně zapsali do paměti, i když se završení trilogie bohužel nikdy nedočkáme.

Zdroje:  BJ Penn.com

Nejnovější články