Poirier sebevědomě předpovídá, jak porazí Makhacheva

Poirier sebevědomě předpovídá, jak porazí Makhacheva Dustin Poirier proti Oliveirovi neuspěl | zdroj: Profimedia

Už 1. června se Dustin Poirier znovu pokusí získat pás šampiona lehké váhy UFC, bude to jeho třetí a nejspíš i poslední šance. Jenže proti němu bude Islam Makhachev, který prohrál jen jednou jedinkrát v roce 2015 a od té doby nasbíral 13 vítězství.

Tahle bitva je o to zajímavější, že je Islam blízkým přítelem a následníkem Khabiba Nurmagomedova, jenž Američana v minulosti porazil, což Makhachevovi dodává sebevědomí. V jednom z rozhovorů prozradil, jak podle něj bude souboj s Poirierem probíhat.

"Vezmu ho na zem, on zkusí naskočenou gilotinu, já mu vezmu záda a uškrtím ho. To je celé." Přesně takhle koneckonců Poiriera porazil i Khabib.

Dustinova reakce? "Knockoutuju ho do bezvědomí, rozhodčí mě bude muset odtrhnout," prohlásil chladnokrevně v rozhovoru pro Yahoo Sports.

Právě naskočená gilotina, kterou Dagestánec zmínil, se stala po posledním Poirierově zápase jakýmsi leitmotivem, neboť přiznal, že mu trenér tuhle riskantní techniku zakázal, ale on se o ni během zápasu s Benoitem Saint Denisem stejně pokusil a sám avizuje ji bude zkoušet i nadále, dokud na ni jednou někoho neutáhne, protože na trénincích mu prý funguje.

Zákaz od trenéra ale platí a i sám Poirier si uvědomuje rizika proti bojovníkovi s tak skvělým wrestlingem, jako má Makhachev. "Ztratíš pozici a možná se pak budeš celý zbytek kola snažit dostat zpátky na nohy, takže ho prohraješ, anebo se tím sám dostaneš do ještě větších problémů a nebezpečnějších pozic. Takže musím nejprve zjistit, jak se tam budu cítit. Ale pravděpodobně ji zkusím." Jen žert, anebo taktika, jak soupeři trochu zamotat hlavu? To se dozvíme už za pár dní.

Zdroje:  Yahoo Sports

Nejnovější články