Titulový zápas si Poirier nezaslouží, ale já nemám, s kým jiným bojovat, přiznal Makhachev

Titulový zápas si Poirier nezaslouží, ale já nemám, s kým jiným bojovat, přiznal Makhachev Islam Makhachev | zdroj: Profimedia

Být šampionem UFC s sebou nese spoustu pozitiv, najdou se ale také negativní aspekty, jako třeba to, že najít adekvátního vyzyvatele občas není snadné.

Šampion lehké váhy Islam Makhachev se v oktagonu naposledy ukázal v říjnu loňského roku, kdy se podruhé postavil nájezdníkovi z pérové divize Alexanderu Volkanovskimu. Zatímco napoprvé Australana udolal se štěstím na body, v narychlo domluvené odvetě ho sestřelil už po třech minutách povedeným highkickem.

Vrátit do boje se tak Islam chtěl už letos v březnu, jenže to se neslučovalo s plány vedení. "Chtěli po mně, abych bojovat na začátku února, jenže to jsem měl malé zranění, nebyl jsem stoprocentní. Ale řekl jsem jim, že v březnu budu připraven. Jenže oni řekli, že to tam žádné možnosti nemají," poodkryl pohled za oponu největší světové MMA organizace.

Matchmakeři totiž dění na vrcholu lehké váhy pořádně zamotali. Justin Gaethje, který by jako vyzyvatel připadal v úvahu, se v dubnu utká s Maxem Hollowayem. Tenhle souboj slibuje divácky atraktivní řežbu, do hry navíc opět půjde pás BMF pro největšího tvrďáka. Na stejné akci bude zápasit také Charles Oliveira s Armanem Tsarukyanem, i z tohoto duelu by mohl vzejít příští soupeř pro šampiona, jenže je jen malá šance, že bude vítěz ihned schopen naskočit zpět do plného tréninku.

Makhachev s manažerem tedy upřeli zrak na jiného protivníka. Kamery zachytily, jak Abdelaziz v zákulisí jen nabídl titulový zápas Poirierovi. Ten pak základní podmínku, tedy výhru nad Benoitem Saint Denisem, splnil. Navíc se jednalo o KO, které vždycky mezi fanoušky rezonuje víc. Má to ale háček, Dustin totiž vyhrál pouze 2 z posledních 4 zápasů, v tom předposledním ho vypnul právě Gaethje, předtím ho uškrtil Oliveira.

Že je Američan tak trochu z nouze ctnost, nezakrývá ani sám Makhachev"Vím, že si Dustin nezaslouží bojovat o titul, jenže my teď nemáme žádnou jinou možnost. Všichni jsou zaneprázdnění a já chci zápasit. Rád bych měl letos tři zápasy, takže musím někoho vyzvat a Poirier je teď volný. Předvedl skvělý výkon a dal krásný knockout. Je zdravý, takže jsem se ho zeptal, jestli se mnou v červnu nebude bojovat," vysvětlil v rozhovoru pro MMA Junkie, aby pak ještě dodal: "Porazil hodně elitních bojovníků, je to legenda. Zápas s ním bude pro mě dobrý z hlediska historie. Je to tvrďák, má dobrou gilotinu."

Zápas zatím nebyl oficiálně posvěcen, pokud na něj ale dojde, nelze se ubránit předtuše, že bude mít podobný průběh, jako když Poirier v roce 2019 změřil síly s Khabibem Nurmagomedovem. To předvídá i sám Islam. "Vezmu ho na zem, on zkusí gilotinu, já mu vezmu záda a uškrtím ho. To je celé." 

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články