Předvedl nejhorší výkon v dějinách a pomohl soupeři vytvořit nový rekord, amerického svalovce už v UFC neuvidíme

Předvedl nejhorší výkon v dějinách a pomohl soupeři vytvořit nový rekord, amerického svalovce už v UFC neuvidíme Marcel Prachnio vs. William Knight | zdroj: FOTO: UFC

Každému se někdy stane, že prostě nemá svůj den. Pokud jste ale bojovník v nejslavnější světové organizaci, v zápase se neschováte. Něco takového oktagon UFC ještě neviděl.

Největší zbraní i achillovou patou bojovníků je jejich vlastní hlava. William Knight o víkendu prohrál právě kvůli ní. Do zápasu s Marcinem Prachniem sice nastoupil jako favorit a jeho svalnatá postava naháněla hrůzu, Polák ale záhy zjistil, že se vůbec bát nemusí. Američan se totiž nechal okopávat a sám takřka neútočil.

Knight zůstal stejně letargický i ve druhém kole. Prachnio ani nemusel své kopy nijak maskovat, Američan prostě stál a občas se pokusil o kryt zvednutím nohy. Překvapil až v poslední minutě, kdy jako by se zničehonic probudil, jeden z lowkicků zachytil a zakontroval údery. Jenže to bylo všechno, pak se opět vrátil k pasivitě.

Nepomohl ani křik trenérů, Američan přečkal v úsporném režimu i závěrečnou pětiminutovku. Tohle byl asi nejhorší výkon v dějinách UFC, vždyť Knight trefil za 15 minut pouhé 2 údery do těla a 6 kopů. Navíc se jednalo o jeho třetí prohru v řadě a poslední zápas ve stávající smlouvě. Ta mu pochopitelně prodloužena nebyla. Nepřidalo mu ani to, že loni převážil před zápasem o 6 kilo, což je nejvíc v historii.

On sám si pak na sociálních sítích povzdechl, že v zápase prostě zamrznul. Prozradil také, že mu od zklamaných fanoušků přišlo několik výhružek smrtí. V necelých 35 letech by pro něj vyhazov z UFC nemusel znamenat konec kariéry, vyjednávací pozici v konkurenčních organizacích ale bude mít po posledním výkonu dost ztíženou.

Opatrným výkonem popravdě nijak extra nenadchl ani Prachnio, který má zatím v rámci UFC bilanci 3 vítězství a 4 porážky. Přesto se zapsal do dějin, v zápase s Knightem totiž natrefoval 63 lowkicků, což je nejvíc v historii polotěžké divize a 10. nejvyšší počet v dějinách UFC (3. nejvyšší v tříkolovém zápase). Rekord drží Joselyne Edwards, která jich stihla 76.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články