Proč tolik trénuju, když nemám žádný zápas? Chimaev se zlobí na vedení UFC

Proč tolik trénuju, když nemám žádný zápas? Chimaev se zlobí na vedení UFC Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Podle šéfa UFC brzdí návrat Chimaeva do klece jeho osobní problémy. Neporažený Čečenec ale nesouhlasí a rovnou vyzval celou plejádu bojovníků.

Khamzat Chimaev si hned na začátku kariéry v UFC vytvořil image tvrďáka, který by nejradši bojoval pořád. První tři zápasy v roce 2020 stihl během dvou měsíců, od té doby ale jeho raketový vzestup zpomalil a do dnešních dní absolvoval v nejslavnější organizaci jen tři další duely, přestože vyzval na souboj prakticky každého. Naposledy jsme ho v akci viděli loni v září, kdy bez sebemenších problémů přejel Kevina Hollanda. O to překvapivější je, že se do oktagonu vrátí nejspíš až letos na podzim.

"Má nějaké věci ve svém osobním životě. Není to proto, že bychom mu nesehnali zápas," vysvětlil šéf UFC před pár dny. "Víte, jak to u nás chodí, pořád o tom mluvím. Musíme bojovníkům nabídnout tři zápasy ročně. Pokud to neuděláme, musíme jim zaplatit. Jediný způsob, že by se to nestalo, je, pokud budou mít nějaké osobní důvody."

To Chimaev nemohl nechat bez odezvy. "Nemám se zápasy žádné problémy. Kdyby mi nějaký zápas dali, bojoval bych už dávno. Absolvoval jsem hodně tréninkových kempů a neměl jsem ani jeden zápas. Problém určitě není se mnou. Připravoval jsem se v Dubaji, teď v Thajsku. Proč tolik trénuju, když nemám žádný zápas, nechápu to," napsal na sociálních sítích a rovnou přidal seznam potenciálních soupeřů – Bellal Muhammad, Kamaru Usman, Israel Adesanya, Leon Edwards, Colby Covington, Robert Whittaker.

Například Usman, ex-šampion welterové divize, se před pár dny nechal slyšet, že by o souboj s Čečencem měl zájem, i kdyby měl proběhnout ve vyšší váhové kategorii. Čekat do podzimu se moc nechtělo ani Paulu Costovi, se kterým měl Khamzat v minulosti spory v tělocvičně. Pro matchmakery by tedy nemělo být těžké ho s někým napárovat.

Zdroje:  TSN , Twitter - Khamzat Chimaev

Nejnovější články