Dana White není proti souboji Chimaeva s Usmanem, má ale jednu podmínku

Dana White není proti souboji Chimaeva s Usmanem, má ale jednu podmínku Khamzat Chimaev a Kamaru Usman | zdroj: Profimedia

Kamaru Usman, bývalý šampion welterové divize (77 kg), se před pár dny nechal slyšet, že by měl zájem o souboj s Khamzatem Chimaevem. A zdá se, že by od vedení mohl dostat zelenou.

"Co se mi na tom zápase a výzvě nelíbí je, že ho Usman vyzývá v catchweight (domluvená váha mimo běžné váhové divize). To já nedělám, nemám catchweight rád, protože vůbec nic neznamenají," nechal se slyšet šéf nejslavnější MMA organizace.

"Pokud se Usman chce přesunout do střední váhy, tak bychom si o tom mohli promluvit. Ale snažit se s ním bojovat v dohodnuté váze, to mě nezajímá," dodal White.

Problém je v tom, že Chimaev posledně nesplnil váhový limit 77,6 kg, a byť mu v žebříčku welterové divize stále patří třetí příčka, vedení už tam s ním zřejmě nepočítá a plánuje pro něj budoucnost ve střední váze (84 kg). Usman ale v rozhovoru pro ESPN prohlásil, že nemá problém jít do vyšší váhy. Ve welterové divizi koneckonců proti soupeřům působil obrovsky.

Zápasu s Khamzatem by tedy teoreticky nemělo nic bránit. Otázkou je ale sportovní přínos, protože Usman nemá ve střední váze titulové ambice, dokud tam vládne jeho kamarád Adesanya. V minulosti dokonce avizoval, že by šel pro pás rovnou do polotěžké (93 kg), to po prohrách s Leonem Edwardsem ale také nedává smysl. Kamaru naopak uvedl, že by si s "Rockym" rád dal odvetu, uvědomuje si ale, že na to bude potřebovat pár výher. Blbé je, že pro něj ve welteru není moc soupeřů na výběr, sám zmínil jen Stephena "Wonderboye" Thompsona, kterému se ale v posledních letech výsledkově moc nedaří. Fight s Chimaevem, byť ve střední váze, by teď tedy asi dával smysl.

Zdroje:  Jim Rowe Show

Nejnovější články