Procházka je proti Teixeirovi podle sázkovek favoritem, brazilského tvrďáka ale není radno podceňovat

Procházka je proti Teixeirovi podle sázkovek favoritem, brazilského tvrďáka ale není radno podceňovat zdroj: Profimedia

Český bojovník bude do nejdůležitějšího zápasu kariéry nastupovat jako výrazný favorit, brazilský veterán je ale na pozici outsidera zvyklý a umí překvapit.

Glovera Teixeiru čeká ve 42 letech první obhajoba titulu v UFC. V ní bude čelit Jiřímu Procházkovi, který zatím v prestižní americké organizaci nezaváhal a oba soupeře, Oezdemira i Reyese, poslal tvrdě k zemi. Není se tedy čemu divit, že sázkové kanceláře mají o favoritovi jasno.

Fortuna i Tipsport mají na vítězství českého bojovníka aktuálně vypsán shodný kurz 1,40. To znamená, že vsázející případně vyhraje 40 procent svého vkladu. U druhé jmenované sázkovky je takto vsazeno už více než půl milionu. Oproti tomu Teixeirovi se moc nevěří, kurz na něj je překvapivých 2,94 a na tiketech jeho jméno v našich končinách moc často nenajdeme. U Tipsportu je na něj celkem vsazeno "pouze" necelých 80 tisíc.

V zahraničí je stav mírně vyrovnanější. Například Draft King mají aktuálně na Jirku kurz 1,56 (-180 podle amerického sázkového systému) a na Glovera 2,55.

Glover Teixeira Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

A zdravě si věří samozřejmě i sám Procházka, byť k šampionovi chová respekt a jeho poslední výkon na něj udělal dojem. "Ukázal nejlepší energii ve své kariéře a se svými schopnostmi ten titul vyhrál. Ale moje energie, mé soustředění a mé schopnosti... Chci jen říct, že se stále učím a posunuji svůj styl a schopnosti na další úroveň. Je tam spousta prostoru, kde v mém stylu udělat posun, takže si myslím, že v tom zápase budu na jiné úrovni než on. Prostě toho chci dosáhnout," podělil se český bojovník o své myšlenky v rozhovoru pro The AllStar. A nejsou to jen slova, aktuálně je totiž na tréninkovém kempu v USA, kde pod vedením Henryho Cejuda pracuje na zlepšení wrestlingu.

Pro Teixeiru ale pozice outsidera není ničím novým, koneckonců se mu nevěřilo ani do posledních tří zápasů. Anthonyho Smithe, Thiaga Santose i Jana Blachowicze ale nakonec porazil před limitem a ukázal, že věk je jen číslo. Doufejme však, že 8. května jeho spanilá jízda skončí a budeme mít v UFC prvního českého šampiona.

Zdroje:  The AllStar

Nejnovější články