Procházka trénuje pod jednou střechou se svým potenciálním vyzyvatelem, jak to vnímá?

Procházka trénuje pod jednou střechou se svým potenciálním vyzyvatelem, jak to vnímá? Henry Cejudo a Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Svět MMA je malý a ti nejlepší bojovníci se často potkávají v několika vyhlášených tělocvičnách. Jednou z nich je i Xtreme Couture v Las Vegas, kde se momentálně vedle Procházky připravuje i Dagestánec Ankalaev, který by proti němu mohl nastoupit příště.

Jiří Procházka tentokrát pro závěrečné týdny přípravy na odvetu s Gloverem Teixeirou zakotvil v tělocvičně Xtreme Couture v Las Vegas, kde pod dozorem trenéra Hovězáka ladí poslední detaily.

Shodou okolností ale do stejného gymu zamířil také Dagestánec Magomed Ankalaev, který se na prosincovém UFC 282 utká s Polákem Janem Blachowiczem a v případě vítězství se dostane na pozici titulového vyzyvatele, takže je zde velká pravděpodobnost, že bude právě on příštím Jirkovým soupeřem. Českého šampiona to ale zatím nechává relativně v klidu.

"Jo jo, je to trochu divné, ale můj management to s ním potvrzoval a bylo mu to jedno," prozradil Jirka v rozhovoru se Schmoem, který se ho vydal vyzpovídat přímo do tělocvičny. "Já to mám stejně.  Starám se jen o své sparring partnery a mé lidi na žíněnce. Nechávám ho, ať si dělá svoje. Oba se teď připravujeme na své zápasy. Až budeme bojovat spolu, tak asi nebudeme trénovat na stejném místě. Teď je to podle mě v pohodě."

Příprava na vzájemný zápas by se pravděpodobně lišila a Jiří by na Ankalaeva nejspíš chystal jinou taktiku než na Teixeiru, nehrozí tedy nějaké vyzrazení tajemství. Na druhou stranu ale oba přece jen mohou alespoň po očku sledovat, jak si ten druhý v tréninku vede, jak svědomitě k němu přistupuje. I toto by teoreticky mohlo hrát ve prospěch českého fightera, který úspěchu v kleci podřizuje celý svůj život.

V Xtreme Couture se to jinak elitními bojovníky z UFC doslova hemží, takže Jiří tak může spárovat například i s šampionem těžké váhy Francisem Ngannouem. Doufejme tedy, že se příprava povede a šampionský pás zůstane v Česku.

Zdroje:  The Schmo

Nejnovější články