Procházka už zná datum zápasu s Reyesem a ukázal video ze své přípravy

Procházka už zná datum zápasu s Reyesem a ukázal video ze své přípravy zdroj: Profimedia

Jejich vzájemný zápas se musel odložit, ale teď už známe nové datum druhého zápasu Jiřího Procházky v UFC.

Jiřímu Procházkovi netrvalo dlouho, než se vyhoupl do špičky polotěžké váhy UFC. Po famózním knockoutu Volkana Oezdemira sice chvíli nemohl sehnat dalšího soupeře, ale nakonec pro něj UFC nachystalo číslo 3 v žebříčku polotěžké divize, Dominicka Reyese.

Tento velice atraktivní duel se měl původně uskutečnit 27. února, jenže koncem ledna přišla od Reyese zpráva, že se zranil a zápas se tak musí odložit. Jaké zranění se Reyesovi přihodilo americký zápasník neprozradil, ale Procházkův kouč Martin Karaivanov sdělil, že zápas se má odložit zhruba o 6 týdnů.

Nakonec si počkáme celé 2 měsíce, protože oba bojovníci se potkají na turnaji UFC Fight Night 191, který se bude konat 1. května v Las Vegas.

Jiří Procházka tuto informaci oznámil na svém Instagramu, kde také zveřejnil upoutávku ze své přípravy. Na videu tak můžete vidět sparingy s dalšími českými špičkovými bojovníky, jako je například Michal „Blackbeard“ Martínek nebo Miloš „Meloun“ Petrášek.

Jiřímu se tak sice nabourala jeho příprava, ale jeho tréninkový tým v čele s trenérem brněnského Jetsaam Gymu, Martinem Karaivanovem, vzal odložení zápasu z té pozitivní stránky a hodlají se na Reyese připravit ještě lépe:

„Měli jsme focus na 27. února, teď si Jiří malinko odpočine, uvolní a budeme pokračovat. Trochu se nám fáze vrátí, tedy silová a obecná, poté využijeme více sparingů. Bereme to tak, že budeme lépe připraveni a vyladíme drobnosti, na kterých chceme pracovat,“ řekl Karaivanov pro server sport.cz.

Všechno zatím nasvědčuje tomu, že zápas mezi Procházkou a Reyesem bude mít příchuť dynamitu. Jiří ze svých 27 vítězství ukončil své soupeře před limitem v neuvěřitelných 26 případech (24 KO/TKO a 2 submise). Dominick Reyes si také moc na bodové rozhodčí nepotrpí a ze svých 12 výher jich před limitem ukončil 9 (7 KO/TKO a 2 submise). Sice si na tento zápas budeme muset ještě několik týdnů počkat, ale rozhodně to bude stát za to.

Zdroje:  Instagram - Jiří Procházka

Nejnovější články