Profesionální wrestler a bývalý UFC šampion Brock Lesnar opouští WWE a zájem o něj má UFC i Bellator

Profesionální wrestler a bývalý UFC šampion Brock Lesnar opouští WWE a zájem o něj má UFC i Bellator zdroj: Profimedia

Brock Lesnar ukončil své působení ve WWE a je ihned na roztrhání. Vyzval jej Jon Jones a jeho návrat do světa MMA zajímá i promotéry Danu Whitea a Scotta Cokera.

Brock Lesnar patří mezi nejpopulárnější sportovce v USA a nedávno se rozhodl opustit wrestlingovou show WWE, kde působil od roku 2012. Lesnar je profesionální wrestler, ale také nebezpečný MMA bojovník a bývalý šampión těžké váhy v UFC, který porazil taková jména jako Frank Mir nebo Shane Carwin. Stále dokáže prodat miliony pay-per-view a to z něj dělá vysněného soupeře pro leckteré zápasníky.

Lesnar měl v minulosti s WWE spory ohledně finančních podmínek, ale vždy se s organizací dokázal domluvit. Nyní se však dlouholetá spolupráce chýlí ke konci a Lesnarovi se tak znovu otevírají dveře do světa MMA. O návratu do oktagonu UFC se hovořilo už v roce 2018, kdy Daniel Cormier ukončil Stipeho Miocice a získal pás šampiona těžké váhy. Lesnar po zápase dokonce vstoupil do klece a snažil se Cormiera vyprovokovat k vzájemnému utkání, k čemuž tehdy ale nakonec nedošlo.

 

Teď se po Brockovi Lesnarovi znovu poohlíží UFC i konkurenční Bellator. Lesnar ale nedávno oslavil 43. narozeniny a je tak těžké odhadnout, zda má v sobě stále potřebný oheň a touhu zápasit.

Jon Jones hledá soupeře a myslí i na Lesnara

O zápas s Lesnarem projevil zájem i bývalý šampion polotěžké váhy Jon Jones, který se přesouvá do těžké váhy. Jones má sice od šéfa UFC Dany Whita slíbený okamžitý titulový zápas, ale v případě Lesnara by rád udělal "odbočku" a využil zápasu s ním k pořádné výplatě.

O možném duelu Jones vs. Lesnar se spekulovalo již v roce 2017, kdy Jonovi vypršel trest za doping a znovu se vrátil do akce. Informaci někdo prohodil na tiskové konferenci a Jones se souboje nezalekl. Po vítězství nad Danielem Cormierem na turnaji UFC 214 Jones v pozápasovém interview dokonce prohlásil: "Brocku Lesnare, jestli chceš vědět, jak to chutná, když ti nakope pr*el někdo, kdo je o 40 liber (cca 18 kg) lehčí, tak mě potkej v oktagonu." 

Teď tak zažíváme déja-vu, protože jakmile prosákly informace, že je Lesnar bez angažmá, Jones nelenil a znovu se do něj opřel se slovy: "Brocku, tvůj zadek nakopu taky. A tomuto souboji je nakloněn také Dana White, který se nechal slyšet, že pokud by měl Brock Lesnar zájem, souboji s Jonem Jonesem rozhodně bránit nebude.

Lesnar vs. Emelianenko na půdě Bellatoru?

Situaci kolem Brocka Lesnara bedlivě sleduje i Scott Coker, prezident konkurenčního Bellatoru, který by rád zorganizoval souboj mezi Lesnarem a Fedorem Emelianenkem. Ten je považován za jednoho z nejlepších bojovníků všech dob a i když už má nejlepší léta dávno za sebou, pořád má jeho jméno silný zvuk. Fanoušci MMA dlouhá léta toužili vidět jeho souboj právě s Lesnarem, obzvláště v době, kdy byl Lesnar šampionem v UFC. Fedor má momentálně s Bellatorem platný kontrakt a tak by se tento zápas mohl uskutečnit. Otázkou je, zda by Bellator dokázal splnit Lesnarovi platové požadavky.

Scott Coker ovšem prohlásil, že má o zápas zájem: 

“Pokud je skutečně k dispozici, Fedor vs. Lesnar je zajímavý nápad. Zápas, který se bohužel nikdy nestal.”

Brock Lesnar sice už má také nejlepší léta dávno za sebou, ale fanoušky pořád baví a i když dělal převážnou část kariéry "fake" wrestling, je to velice kvalitní MMA bojovník. Proti špiččce těžké váhy ani proti Jonu Jonesovi by teď pravděpodobně neměl moc šancí, ale zápas s Fedorem by mohl mít pro MMA pamětníky zajímavý nádech nostalgie. Jisté je, že zájem fanoušků o Brocka Lesnara stále je a rádi by jej viděli znovu v oktagonu.
Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články