Prokletý bojovník znovu přišel o soupeře, kdo přijal vhozenou rukavici?

Prokletý bojovník znovu přišel o soupeře, kdo přijal vhozenou rukavici? zdroj: Profimedia

Jestli má někdo v UFC smůlu na rušení zápasů, pak je to Rafael dos Anjos. Snad žádný jeho souboj neproběhne podle původního plánu. Aktuálně hledá soupeře na víkend, o zájemce nouze není.

Už tento víkend se v Las Vegas uskuteční další velký turnaj UFC. Hlavní předzápas měli obstarat Rafaelové Fiziev a dos Anjos. Jenže první jmenovaný včera oznámil, že chytil covid. Původně se přitom měli utkat již 19. února, jenže kyrgyzský bojovník včas nezískal víza.

"Jsem zničený, ale oznamuji, že odstupuji ze zápasu. Měl jsem skvělý přípravný kemp a byl jsem připraven udělat show. Letěl jsem z Thajska do Vegas, jen abych dostal covid. Už 3 dny ležím na hotelu s horečkou, bolí mě kosti a kašlu," popsal situaci Fiziev. "Anjosovi jsem volal a ten zápas pořád chci, až mi zdraví znovu dovolí bojovat. Omlouvám se mu."

Okamžitě se však začali ozývat dobrovolníci, kteří by na poslední chvíli do boje zaskočili.

"77 kg? Pojďme na to. Máme spolu nedořešené věci," objevilo se například na twitterovém účtu Islama Makhacheva, který minulý víkend bojoval. Těžko ale říct, nakolik je tato nabídka myšlena vážně, protože se Dagestánec aktuálně blíží vysněnému titulu a případná prohra by mu přerušila sérii 10 vítězství v řadě.

Dos Anjos se ale snažil usmlouvat váhu na necelých 75 kg, na čemž pravděpodobně online vyjednávání skončilo.

Nabídl se také Paul Felder, který nyní v UFC působí jako komentátor a naposledy bojoval na konci roku 2020 právě s Anjosem. I tehdy bral zápas pouhých 5 dní předem a nakonec u rozhodčích prohrál těsně 2:1. "Kolik dní tentokrát?" napsal a připojil fotku, kde si zrovna dává do těla na rotopedu.

Mezi dobrovolníky je i 15. muž lehké váhy Diego Ferreira, který má aktuálně 3 prohry v řadě, či neporažený Španěl Ilia Topuria, který normálně zápasí v nižší pérové váze (a navíc má naplánovaný souboj na 19. března a je ještě doma). Jako největší favorit na post náhradníka se tak aktuálně jeví asi Brazilec Renato Moicano, který naposledy bojoval 12. února, kdy si připsal rychlé vítězství. Na oficiální oznámení se však ještě čeká.

UFC 272 se odehraje v noci ze soboty na neděli. Hlavní část začíná ve 4 hodiny ráno našeho času. V akci uvidíme například Kevina Hollanda, Edsona Barbozu či Jorge Masvidala, který se střetne se svým bývalým kamarádem Colbym Covingtonem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články