Prozatímní šampion těžké váhy se zlobí: UFC by mělo být o tom, kdo je nejlepší!

Prozatímní šampion těžké váhy se zlobí: UFC by mělo být o tom, kdo je nejlepší! Tom Aspinall | zdroj: Profimedia

Tom Aspinall sice získal prozatímní titul UFC, přesto zůstává doslova na druhé koleji, což se mu pochopitelně nelíbí a dává to hlasitě najevo.

Tom Aspinall se v roce 2023 v oktagonu blýskl jedním z nejlepších výkonů, když obávaného Pavloviche skolil už za 69 vteřin. Velkolepé vítězství mu vyneslo pás šampiona, bohužel však jen prozatímního, tím "pravým" totiž zůstává Jon Jones. Nepsaným pravidlem je, že v takovém případě následuje sjednocující bitva. Jenže vedení UFC má jiné plány a hodlá upřednostnit původně plánovaný duel Jones versus Miocic.

Není divu, že to Aspinalla štve a už krátce po vítězství nad Pavlovichem se nechal slyšet, že by měl být Jones titulu zbaven. Ten se mu vysmál s tím, že už 15 let bojuje s těmi nejlepšími a "nováčci" si nemají co vyskakovat.

V zákulisí už možná nejspíš nějaká jednání probíhají. Jak jinak si vysvětlit, že se teď Aspinall začal rozčilovat na sociálních sítích a připomněl třeba, že Miocic naposledy zápasil v době, kdy Alex Pereira ještě ani nebyl v UFC. "Stipe naposledy vyhrál v srpnu 2020. Já jsem si zranil koleno, podstoupil jsem rehabilitaci a měl jsem rok pauzu, ale taky jsem měl 7 zápasů, včetně 4 vítězství nad soupeři z nejlepší desítky, a získal jsem prozatímní titul, když jsem ten fight vzal dva týdny předem."

"Stipe je jedním z mých oblíbenců. Patří mu velký respekt, jeho resumé je teď mnohem lepší než moje. Ale i tak, UFC nikdy nebylo o tomhle. Je o tom, kdo je právě teď nejlepší, a já věřím, že to jsem já a bylo by správné, abych to mohl dokázat," vysvětlil Aspinall svůj pohled a dodal, že podobnou logikou by mohl titulovou šanci dostat klidně Tony Ferguson. Ten je totiž také považován za legendu, ale nyní má 6 porážek v řadě.

Zatímco mnozí s Tomem souhlasí, jiní apelují na to, aby zbytečně nevyčkával a raději bojoval s někým jiným, třeba s Cirylem Ganem. A pokud ho porazí, buďto bude posléze zápasit s Jonesem, anebo bude po jeho odchodu do důchodu povýšen na šampiona. Takoví lidé ale nechápou, že možnost zápasit s bojovníkem, který nikdy neprohrál (pokud nepočítáme diskvalifikaci) a je mnohými považován za vůbec nejlepšího MMA fightera v historii tohoto sportu, je pro jeho rivaly možná větší lákadlo než titul.

Zdroje:  Tom Aspinall – Twitter

Nejnovější články