První čínská šampionka UFC Zhang Weili prozradila, co se jí honilo v hlavě těsně po drtivé porážce

První čínská šampionka UFC Zhang Weili prozradila, co se jí honilo v hlavě těsně po drtivé porážce Rose Namajunas - Zhang Weili | zdroj: Getty Images

Zhang Weili poprvé odkryla, co prožívala po TKO, které dostala od nynější šampionky Rose Namajunas.

Bojovnici muší váhy UFC Zhang Weili, která se téměř před dvěma roky stala vůbec první čínskou šampionkou v nejslavnější organizaci na světě se letošní návrat do klece zrovna dvakrát nevyvedl. Po více jak roce, kdy musela pobývat kvůli pandemii především ve své domovské zemi, nastoupila v dubnu proti Rose Namajunas a byla nucená skousnout nepříjemnou porážku.

Nynější šampionka Namajunas totiž opět předvedla, že její kickbox je opravdu skvělý a tvrdým kopem na hlavu poslala po minutě a čtvrt Číňanku k zemi, kde ji začala mlátit, čímž jí definitivně dodělala. Zhang se sice poměrně rychle stačila zvednout a i přesto, že působila dezorientovaně, začala hlasitě protestovat proti ukončení. To jí samozřejmě nijak nepomohlo, ale nyní své pocity bezprostředně po porážce popsala v rozhovoru pro server MMA News.

„Pokud jde o ukončení – když nás rozhodčí rozdělil, tak jsem opravdu nemohla tuto skutečnou přijmout,“ řekla Zhang. „Nedokázala jsem se s tím smířit. Dlouho jsem na to tvrdě trénovala a do Ameriky jsem si přivezla skvělý tým, ale zápas skončil opravdu brzy. Hluboko uvnitř jsem nedokázala tuto skutečnost přijmout. Bylo to hlavně proto, že jsem opravdu vynaložila hodně úsilí, abych na se na tento zápas připravila a každý den pro mě byl velmi těžký.“

Zhang nyní s odstupem času přiznává, že ji porážka hodně zabolela, ale nedává vinu rozhodčímu. Ví, že tento zápas prohrála díky vlastní chybě. I tak ji ale stále mrzí, že neměla dostatek času a prostoru na to, aby ukázala, co v ní je. Je totiž stále přesvědčená, že nebýt špatně vykrytého kopu, mohla s Namajunas předvést minimálně vyrovnaný zápas.

 „Špatně jsem to posoudila. Myslela jsem, že udělá low kick a také jsem na něj měla připravenou obranu, ale ona místo toho udělala high kick. Bylo to náhlé a velmi rychlé. Kdybychom bojovaly tři kola a ona byla lepší nebo alespoň jedno kolo, tak bych přiznala, že moje dovednosti nejsou tak dobré. Ale tady jsem neměla šanci ukázat, co umím. Takže jsem se cítila ublíženě.

Je tedy jasné, že by si Zhang dala ráda s Namajunas co nejdříve odvetu. K té byl nakloněný také šéf UFC Dana White, kterému však zamotala hlavu Carla Esparza. Ta nedávno přejela další Číňanku Yan Xiaonan, poskočila na třetí místo žebříčku a připsala si už pátou výhru v řadě, čímž si hlasitě řekla právě o pozici vyzyvatelky. Kdo nakonec opravdu proti Rose nastoupí se dozvíme snad už brzy.

Zdroje:  mymmanews.com

Nejnovější články