Staronová královna slámové váhy Rose Namajunas nevyloučila okamžitou odvetu proti Zhang Weili

Staronová královna slámové váhy Rose Namajunas nevyloučila okamžitou odvetu proti Zhang Weili zdroj: Profimedia

Rose Namajunas považuje svůj výkon na turnaji UFC 261 za nejlepší v kariéře a už přemýšlí o odvetě.

S americkou bojovnicí Rose Namajunas to před dvěma lety vypadalo všelijak. Po brutálním slamu, který schytala od Jessicy Andrade a ztrátě titulu slámové váhy, to dokonce jeden čas vypadalo, že tato fighterka s litevskými kořeny dokonce ukončí kariéru. To už je ale opravdu minulost, protože nyní opět usedla na trůn nejlehčí váhové kategorie UFC.

Do zápasu s držitelkou titulu, nebezpečnou Zhang Weili, na víkendovém turnaji UFC 261 sice Namajunas nastupovala jako lehký outsider, ale během osmasedmdesáti sekund dala všem předpokladům na frak. Tak krátká doba ji totiž stačila na to, aby skvělým kopem na hlavu Číňanku naprosto odrovnala a vzala si zpátky svoji trofej. Na pozápasové tiskové konferenci Rose zářila štěstím.

„Cítila jsem, že je tu vážně dobrá šance na to, že bych mohla Zhang sundat,“ prozradila Namajunas. „Mám úplně jinou sílu. Moc holek nedokáže udeřit tak jako já. A to je něco, čemu jsem v průběhu času věřila víc a víc.“

„V poslední době hodně pracuji na obratnosti mých nohou. Moje minulost je spojená s taekwondem a myslím, že mám nejdelší dosah nohou v divizi, nejsem si tím stoprocentně jistá, ale myslím, že to tak je. Jakmile jsme dostali do MMA základy úderů a boxu, tak jsme mohli také přidat kopy Pata Barryho,“ připomněla Namajunas svého manžela, který je jejím koučem a také bývalým bojovníkem těžké váhy UFC, kde se prezentoval extrémně tvrdými kopy.

I díky tomu je Rose přesvědčená, že před pár dny podala nejlepší výkon ve své kariéře. Zhang, pro kterou byl tento zápas druhou obhajobou, sice ihned po duelu horlivě protestovala proti verdiktu rozhodčího, ale každý, kdo rozhodující moment viděl, musel souhlasit s tím, že po inkasovaném kopu a následujících ranách opravdu nemohla pokračovat. I kvůli jejím protestům je ale Namajunas ochotná uvažovat o okamžité odvetě.

„Budeme o tom mluvit,“ řekla Namajunas. „Je pochopitelné, že je Weili naštvaná na to, jak rychle to proběhlo a tak, ale bylo to prostě perfektně načasované. Byla bych tedy odvetě otevřená, ale uvidíme.“

Na odhadování, s kým Namajunas do své první obhajoby nastoupí je ještě nejspíš brzy. O titulový zápas už dříve projevila zájem také další bývalá šampionka Joanna Jedrzejczyk, která nicméně od poslední prohry (proti Zhang) více jak rok nebojovala a vedení UFC by jí z tohoto důvodu nemuselo vyhovět.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články