Řady UFC rozšíří drzý Brit. "Neudělej ze mě blbce!" klade mu na srdce Dana White

Řady UFC rozšíří drzý Brit. "Neudělej ze mě blbce!" klade mu na srdce Dana White Jake Hadley sice v kleci zazářil, mimo ni ale dojem moc neudělal. Do poslední chvíle tedy nevěděl, zda šanci v UFC dostane | zdroj: Profimedia

Jake Hadley předvedl v kleci skvělý výkon, mimo ni ale moc velký dojem neudělal. Šéf UFC se kvůli němu dokonce pohádal se svými "rádci", kteří ho mezi světovou MMA elitu pustit nechtěli.

Angličan Jake Hadley se v show Dana White´s Contender Series blýskl pěkným agresivním výkonem, ve druhém kole navíc soupeře Mitche Raposa utáhl na rear-naked choke. Na první pohled to mělo stačit na postup mezi elitu. Kaňkou na výkonu sebevědomého mladíka však bylo, že nesplnil váhový limit. A nepsané pravidlo zní, že UFC takovým bojovníkům smlouvu nenabídne.

Neporažený rodák z Birminghamu, který doma ovládl organizace EFC a Cage Warriors, navíc prý neudělal dvakrát dobrý dojem ani svým chováním v zákulisí. Ještě než tedy vůbec začal oslavovat vítězství, zamířil k šéfovi UFC a přísedícím matchmakerům, aby se jim omluvil.

Když White zhruba o hodinu později oznamoval, koho do své organizace přibere, Hadley byl jako na trní. Klepal se a v jeho tváři se dokonce objevily slzy. Naštěstí pro něj ale všechno dobře dopadlo.

Šéf UFC prozradil, že o Angličanovi v zákulisí vášnivě diskutovali a dokonce se kvůli němu prý pohádal s hlavními matchmakery Seanem Shelbym a Mickem Maynardem, kteří byli proti jeho angažování.

„Jestli totiž neuděláš váhu teď, když se do UFC snažíš dostat, tak jak to bude potom?“ zeptal se řečnicky White, když předčítal verdikt. Nakonec ale své vlastní pravidlo porušil a talentovanému mladíkovi dal šanci. „Neudělej ze mě blbce,“ zakončil svou řeč důrazným apelem.

Hadley si svůj zatím největší kariérní úspěch viditelně užíval, zároveň byl ale dost překvapený z toho, že si v USA moc přátel nenadělal. "Upřímně, nevím, co jsem komu řekl, že jsem ho naštval. Ale rád bych řekl, že jestli jsem někoho naštval, tak jsem to tak nemyslel, nebyl v tom zlý úmysl, takový já nejsem,“ rozpovídal se na pozápasové tiskovce. „Myslím, že je to spíš nedorozumění. Jako Bisping, lidi mu taky nerozumí, protože je Brit. Příště budu mít radši zavřenou pusu a nebudu nikomu nic říkat. Nerad bych totiž, aby něco brzdilo mou práci, to na čem jsem makal celý život.“

Muší váha, v níž bojuje mimo jiné také David Dvořák, každopádně dostala do svých řad dalšího velmi zajímavého bojovníka, o kterém během pár let nejspíš ještě dost uslyšíme.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články