Rafael Fiziev jmenoval bojovníka, který si v jeho divizi nejvíc zaslouží zápasit o titul

Rafael Fiziev jmenoval bojovníka, který si v jeho divizi nejvíc zaslouží zápasit o titul zdroj: Profimedia

Rafael Fiziev rychle vylétl mezi špičku lehké váhy a začíná se o něm mluvit jako o dalším titulovém vyzyvateli. On si ale klidně počká, v jeho očích si totiž šanci zabojovat o pás zaslouží někdo jiný.

Rafael "Ataman" Fiziev patří k divácky nejvděčnějším bojovníkům v UFC, v posledních pěti duelech si vždy vysloužil také bonus 50 tisíc dolarů nejlepší zápas či výkon večera. A všechny předpoklady k tomu bude mít i tento víkend, kdy se v oktagonu potká s "šílencem" Justinem Gaethjem.

Případné působivé vítězství by Fizieva určitě katapultovalo na dosah titulu lehké váhy, což si moc dobře uvědomuje. Záležet ale bude i na výsledku souboje ex-šampiona Charlese Oliveiry s rozjetým Beneilem Dariushem, který má už 8 vítězství v řadě.

"Jestli Oliveira zvítězí a půjde bojovat o titul, tak si to zaslouží. Dariush si to zaslouží na 150 procent. Pokud vyhraje, tak mu nechci stát v cestě, protože on si to opravdu zaslouží. Já můžu počkat, pokud mi po Justinovi dají nějaký dobrý zápas… Ale samozřejmě, když mi dají šanci jít o titul, tak budu rád. Ale když ji dají někomu jinému, tak budu šťastný i tak, protože pořád budu na dobré pozici," míní Rafael, který raději nechává mluvit výkony v kleci, než aby vykřikoval, že právě on má být dalším vyzyvatelem. Stejně je přesvědčen, že do té doby bude kralovat Islam Makhachev.

O jeho vítězství nad Volkanovskim si Fiziev myslí, že bylo naprosto legitimní. Druhým dechem ale dodal, že je možná na čase upravit kritéria bodování. "Protože když někomu vezmeš záda a jen ho kontroluješ, neútočíš, neděláš žádné škody, tak to je blbost. Musí to změnit, nemůže se jen někomu vší silou držet na zádech a oni mu jen proto dají kolo. Jo, kdyby dělal škody a bojoval jako Khabib. Ten nikdy nepřestal soupeře mlátit do obličeje."

Tohle každopádně v Rafaelově souboji s Gaethjem nehrozí a k pokusu o takedown někdo z nich sáhne nejspíš jedině v případě, že se v postoji dostane do velkých problémů. UFC 286 odstartuje v sobotu v příjemných 18:00. Hlavní předzápas přijde na řadu po 11. hodině večer.

Zdroje:  BT Sport

Nejnovější články