RDA se po dlouhé době vrátil do klece a nadělil náhradníkovi Moicanovi brutální výprask

RDA se po dlouhé době vrátil do klece a nadělil náhradníkovi Moicanovi brutální výprask Rafael dos Anjos trefuje Renato Moicana rychlým highkickem. | zdroj: Getty Images

Po čtvrtém kole všichni doufali, že trenéři zápas zastaví. Nestalo se a brazilský bojovník ukázal obrovské srdce a zbídačený obličej.

Bývalý šampion lehké váhy UFC Rafael dos Anjos patří k nejlepším bojovníkům organizace, ale bohužel také k těm největším smolařům. Kvůli vleklým zraněním nebojoval téměř rok a půl a když už je zdravý, zápasy mu odříkají jeho soupeři. Například s Islamem Makhachevem měl bojovat už třikrát a pokaždé z toho sešlo a před týdnem mu zápas kvůli covidu odřekl také jeho původní soupeř Rafael Fiziev, s kterým se měl utkat o titul „nejlepšího Rafaela v UFC“.

Naštěstí volné místo zaplnil odvážný brazilský krajan Renato Moicano, který nedávno vybojoval vítězství nad Alexem Hernandezem, takže RDA o zápas nepřišel. Bylo však znát, že Moicano neprošel plnou přípravou, a že jeho fyzička nebyla na té nejvyšší úrovni. I přesto měl však brazilský náhradník velice silný začátek, kdy trefil svého brazilského krajana tvrdým roundkickem na žebra a následně jej dokonce strhnul na zem a na chvíli vzal dos Anjosovi i záda. Ale bývalý šampion nezpanikařil a po chvíli převzal otěže zápasu. Sundal Moicana na zem, kde jej začal zpracovávat tvrdými údery a urval tak první kolo pro sebe.

Ve druhém kole RDA šlápl na plyn ještě více a jeho dominance se začala naplno projevovat. Přestřílel svého krajana v postoji a když se jej Moicano snažil trefit, skvěle časoval takedowny a bral jej na zem. Tam jej znovu trápil údery a lokty a bylo vidět, že odvážný náhradník toho začíná mít plné zuby.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený (@mma.highs)

I třetí kolo bylo v režii Rafaela dos Anjose, který otřásl svým soupeřem highkickem do hlavy a následně jej zasypal krupobitím loktů a úderů na zemi. Moicano byl v obrovských problémech a RDA byl jen kousek od toho, aby rozhodčí zápas zastavil. Jenomže brazilský náhradník ukázal obrovské srdce, nenechal se ukončit a smršť úderů dokázal přežít. RDA se totiž po chvíli unavil a i když zápas dále kontroloval, šetřil síly na další kolo.

Moicano však ve čtvrtém kole vstal na chvíli z mrtvých a svoji frustraci z vývoje zápasu dokázal proměnit v několik dobře trefených úderů na hlavu svého krajana. RDA se ale rozhodl, že tohle nemá zapotřebí a přenesl souboj znovu na zem, kde pokračoval v masakru soupeřova obličeje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @_war_scar_

Po výprasku ve čtvrtém kole na tom byl Renato Moicano velice špatně a do svého rohu sotva došel. Komentátoři Joe Rogan a Michael Bisping doufali, že jeho trenéři zápas zastaví, ale ti svého svěřence naopak ještě více hecovali a snažili se ho vybičovat k zázraku. To se moc nelíbilo ani rozhodčímu, který přivolal lékaře kvůli Moicanovu nateklému oku. Doktor po prohlédnutí konstatoval, že Moicano sice může zápasit, ale zdá se rozumné, aby se zápas zastavil.

Rozhodčí Marc Goddard to vyřešil šalamounsky a řekl Moicanovi, že má 30 sekund na to, aby zápas ukončil, jinak pokud bude dostávat výprask, tak souboj ukončí on. Nedošlo však ani k jednomu. Rafael dos Anjos totiž viděl, že jeho soupeř se nevzdá, a že jej bez dalšího výprasku jen tak neukončí. Přepnul tedy do „sparingového módu“ a Moicana očividně šetřil. Ten se jej však snažil ukončit a několikrát jej tvrdě trefil, což ale RDA ustál a došel si pro zasloužené a dominantní vítězství na body.

Paradoxně nebyl tento skvělý zápas vyhlášen jako nejlepší zápas večera a místo něj dostal toto ocenění duel Colbyho Covingtona a Jorgeho Masvidala. Renato Moicano z toho musí být určitě hodně naštvaný, protože už minulý zápas, kdy působivým způsobem ukončil Alexe Hernandeze, mu UFC žádný bonus nedalo, i přestože si o něj řekl. Skoro to vypadá, jako by si na něj někdo v UFC zasedl, protože tento zápas byl s přehledem tím nejlepším, co UFC tento turnaj nabídlo.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články