Rekordmani v počtu inkasovaných úderů se sešli na stejném turnaji, nevyhrál ani jeden

Rekordmani v počtu inkasovaných úderů se sešli na stejném turnaji, nevyhrál ani jeden Max Holloway předvedl proti Kattarovi bezchybný výkon. | zdroj: Profimedia

V rámci MMA je možné být rekordmanem v mnoha různých aspektech. Nejvíce KO, nejdelší série vítězství v řadě, nejlepší obrana proti strhům atd. Jsou ale také rekordy, s nimiž se asi žádný bojovník chlubit nebude, třeba ten v počtu inkasovaných úderů.

Na posledním UFC se shodou okolností sešli 3 bojovníci, kteří toho v oktagonu UFC "nakoupili" nejvíc.

40letý veterán Robbie Lawler má za sebou několik památných bitev, v UFC zatím absolvoval 24 zápasů, v nichž schytal 1648 signifikantních úderů, zatímco sám jich soupeřům nadělil "pouze" 1597. Přestože to ale v tomto poměru pro něj vychází záporně, ve 14 případech odcházel jako vítěz, 7krát navíc své soupeře ukončil způsobem T/KO.

Tentokrát Lawlera v poměru 147:81 přestřílel o 7 let mladší Bryan Barberena a na konci druhého kola jej ukončil technickým knockoutem. I přesto to ale byla bitva jako řemen, o čemž svědčí bonus za nejlepší zápas večera, který si oba válečníci odnesli.

U Donalda Cerroneho, který v UFC absoloval neuvěřitelných 37 soubojů, asi nepřekvapí, že je v počtu inkasovaných signifikantních úderů na druhém místě. Celkem jich vyfasoval 1825. Ve víkendovém fightu s Jimem Millerem jich naštěstí dostal jen 35 a víc už nepřidá, protože ukončil kariéru. Bohužel ale do důchodu odešel po prohře, ve druhém kole odklepal těsně utaženou gilotinu.

Maxe Hollowaye si kvůli ne úplně lichotivému prvenství v počtu zásahů dobíral už před zápasem jeho soupeř Alexander Volkanovski. Houževnatý Havajec ale své bradě může věřit, nikdy v kariéře totiž nezažil ani knockdown, tzn. že by ho někdo úderem poslal k zemi. A ačkoliv sám schytal 2010 signifikantních úderů, sám jich rozdal 2975, v průměru 7,24 za minutu boje. Tentokrát ale i v tomhle směru tahal za kratší konec a šampion Volkanovski ho během 25 minut zasáhl 204krát, zatímco sám schytal 167 ran.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @grovemma

Na závěr je nutno dodat, že každý úder je jiný a mezi ty signifikantní se počítají i například kopy do lýtek, jedná se tedy o dost relativní statistiku. Ta ale na druhou stranu pěkně ukazuje přinejmenším bojovnost zmíněných fighterů, kteří se divokým přestřelkám v postoji rozhodně nevyhýbali. Otázkou je, zda si to jednou nebudou vyčítat, doufejme ale, že ne a budou ve stáří společně s fanoušky rádi vzpomínat na nezapomenutelné bitvy, které v oktagonu rozpoutali.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články