Soupeř neznamená nepřítel. Lawler nabídl Diazovi po zápase pomoc v osobním životě

Soupeř neznamená nepřítel. Lawler nabídl Diazovi po zápase pomoc v osobním životě Robbie Lawler vs. Nick Diaz | zdroj: Profimedia

Krásné sportovní a lidské gesto zachytily kamery UFC hned po zápase mezi legendárním Nickem Diazem a bývalým šampionem Robbiem Lawlerem.

Nick Diaz, starší bratr Nathana Diaze, se vracel do oktagonu po 6leté pauze a UFC mu na přivítanou dala odvetu s dalším veteránem UFC, Robbiem „Ruthless“ Lawlerem. Oba borci se spolu střetli už před 17 lety, když tehdy slavil překvapivou výhru knockoutem právě Nick.

Ten je známý svou válečnickou mentalitou. Sám říká, že zápasení nemá rád, ale když jej zavřou do klece, jen těžko byste hledali drsnějšího bojovníka, který dokáže rozdat i přijmout tak tvrdé rány.

Tentokrát se mu v oktagonu ale moc nedařilo. Nick nemohl zhubnout do welterové váhy, takže se zápas uskutečnil ve střední divizi, navíc nevypadal, že by byl v té nejlepší formě a v zápase sice předvedl poměrně dobrý výkon (na to, že nezápasil 6 let), ale na Robbieho to nestačilo. Lawler jej totiž ve třetím kole ukončil stejnou technikou - pravým předním hákem, jakou jej kdysi porazil Diaz.

Kdo by od obou borců, kteří před malou chvílí chtěli tomu druhému urazit hlavu, čekal nějakou rivalitu nebo zášť, byl by velice překvapen. Po zápase Robbie přišel za poraženým Nickem, oba bojovníci se objali a „nemilosrdný“ Lawler se chtěl ujistit, že je Nick v pořádku:

Robbie: "Jsi v pohodě?"

Nick: „Všechno je v pohodě, chlape.“

Robbie: „Jsi v pohodě… v normálním životě?“

Nick se k Robbiemu naklonil a řekl mu něco, co mikrofony nezachytily.

Robbie: „To je sakra jiné. Víš, co tím myslím? Dej mi vědět, pokud ti můžu pomoct.“

Lawler zřejmě narážel na psychické problémy, se kterými se Nick Diaz potýká téměř celý život. Vyrostl ve velmi tvrdém prostředí stocktonských gangů, kde se často musel rvát, aby ubránil sebe i svého mladšího bratra Natea. Navíc jeho přítelkyně spáchala sebevraždu, když mu bylo 18 let a Nick se s tím jen těžko vyrovnával. I teď, když se vracel do klece, nevypadal po psychické stránce nejlíp a bylo evidentní, že bojuje především sám se sebou, což také naznačil v interview pro ESPN krátce před zápasem.

Starostí o svého soupeře Robbie Lawler znovu ukázal, že i když je v kleci opravdu nelítostný, mimo oktagon je to velký sympaťák. Navíc dal celému světu příklad v tom, že soupeř neznamená nepřítel, a že respekt v bojových sportech nevymizel a je jejich nedílnou součástí.

Zdroje:  bloodyelbow.com , youtube - UFC

Nejnovější články