Rocky versus McGregor. Šampion chce na konci roku dát Conorovi šanci bojovat o titul

Rocky versus McGregor. Šampion chce na konci roku dát Conorovi šanci bojovat o titul Conor McGregor vstupuje do oktagonu. | zdroj: Profimedia

Conor McGregor netají, že má v UFC spadeno hned na několik titulů a Leon Edwards by se s ním rád utkal.

Už jen zhruba pět týdnů nás dělí od nejočekávanějšího comebacku letošního roku. Do oktagonu se vrátí Conor McGregor a dopředu vyhlašuje, že souboj s Michaelem Chandlerem má být jen začátek. Další bitvu plánuje na září a letošní sezónu by rád završil v prosinci. Mezi potenciálními soupeři figurují Nate Diaz, Max Holloway, Islam Makhachev či Leon Edwards, šampion welterové váhy (77,1 kg).

Toho McGregor zkritizoval za to, že až příliš často vyhrává na body. Titul ve třetí váhové divizi Ira samozřejmě láká, ještě by tím podtrhl svou stopu v historii MMA, Edwards by pro něj navíc teoreticky mohl být schůdnějším soupeřem než Makhachev, který drží titul v lehké váze (70,3 kg).

Leon sám by se zápasem proti Conorovi samozřejmě neměl nejmenší problém. Jen málokterý bojovník by koneckonců největší možný money fight odmítl. "Bylo by to dobré, stoprocentně bych do toho šel. Proč ne? Dejte mu šanci stát se šampionem tří divizí a mě dejte příležitost eliminovat chlapa jako je on." Jako dějiště "Rocky" navrhuje turnaj v New Yorku, který se tradičně koná v závěru roku.

"On odstraní Chandlera, já chlapa, jehož jméno si nikdo nepamatuje (Belal Muhammad si přezdívá "Remember the name"), a z toho vyjdeme," maluje si Edwards. "Myslím, že Chandlera porazí. Když se na to podíváte stylisticky, Conor je hodně dobře kontruje a Michael sází na agresi, rád baví diváky, přebíjí se. Je taky příliš malý. Bude to dobrý zápas, ale favorizuju McGregora."

Ačkoliv se teď zdá jako nesmysl, že by měl McGregor bojovat o titul, když v posledních letech porazil jen Donalda Cerroneho a ve welteru se bude jednat o jeho první zápas v kariéře, navíc proti bojovníkovi z lehké váhy, vedení UFC už mnohokrát ukázalo, že sportovní stránka pro ně rozhodně není na prvním místě. Pokud tedy Conor knockoutuje Chandlera ve velkém stylu a následně si v září podobně poradí s někým dalším, je teoreticky možné, že pak titulovou šanci dostane.

Edwards má výchozí pozici trochu lepší, stačí mu teoreticky na UFC 302 zvítězit nad Belalem, kterého v minulosti celkem s přehledem porážel, zápas ale skončil předčasně kvůli nechtěnému šťouchanci do oka. Od té doby Muhammad volal po odvetě, což Leonovi přišlo otravné, a tak se ho chystá definitivně umlčet.

"Musím ho ukončit, cokoliv jiného není dost dobré. Všechny ty kraviny co mlel na sociálních sítích, jeho tweety, trička... Zaslouží si výprak a já cítím, že mu ho dám. Nikdy jsem na domácí půdě v Británii neprohrál, z toho budu čerpat sebevědomí, stejně tak jako z toho, že jsem šampion. On je strašně snadno trefitelný, prostě tam stojí a schytá spoustu ran. Chci ho vypnout." Navíc "Rocky" cítí, že tím zastaví vlnu wrestlerů, asi ale zapomněl, že si na něj brousí zuby Khamzat Chimaev či Shavkat Rakhmonov.

Zdroje:  The MMA Hour , Duelbits.com

Nejnovější články