Rozjetý Jamahal Hill prozradil, proč ho štve odveta Procházky s Teixeirou

Rozjetý Jamahal Hill prozradil, proč ho štve odveta Procházky s Teixeirou Teixeira je tvrďák a bradu má z oceli | zdroj: Profimedia

Ne všichni skáčou z dalšího souboje mezi Procházkou a Teixeirou nadšením. Jamahal Hill ji prý sice Brazilcovi přál, jedna věc ho ale přece jen naštvala.

Neoficiální ohlášení odvety mezi Jiřím Procházkou a Gloverem Teixeirou vyvolalo mezi bojovníky na vrcholu polotěžké váhy (93 kg) vlnu nevole. Nejvíc zklamaný je pravděpodobně Jan Blachowicz, který doufal, že se s českým šampionem utká sám. Dagestánec Magomed Ankalaev se pro změnu cítí být přehlížený. Ačkoliv jede na vlně 9 vítězství v řadě, jeho jméno se v souvislosti s titulovou šancí neobjevuje tak často, jak by si přál. A odveta se nezamlouvá ani raketově stoupajícímu Jamahalu Hillovi, podle kterého dost zbrzdí dění v divizi.

"Čekali jsme to, ale sakra, prosinec? To je celý rok bojování se stejným člověkem," řekl Hill v rozhovoru pro Sportskeeda. "Nechápejte mě špatně, nevadí mi, že Glover dostane odvetu. Chtěl jsem, aby ji dostal. Ale myslel jsem si, že to vyřeší do podzimu nebo tak nějak. Desátého prosince, to má být co? To je tak za čtyři měsíce, a kdy zápasili poprvé? Bylo to v květnu, ne? Takže bojovali před třemi měsíci a teď potřebují další čtyřměsíční kemp? Ale no tak!"

"Když dojde na takovýhle s***ky, tak to pak začnou být okamžitý odvety problém, obzvlášť když jsi měl jen jednu obhajobu a prohráls ji. To se pak z nich stává problém, protože co teď se zbytkem divize? Teď tu sedím na šestém místě. Takže mi nezbývá než čekat, nebo bojovat s chlapy pode mnou. Několikrát. To je otrava."

Ačkoliv Hill, který po posledním vítězství poskočil v divizi na 6. příčku, neskrývá své cíle a po souboji s Procházkou volá už celkem dlouho, vypadá to, že zůstává nohama na zemi. "Chci dostat šanci zabojovat o titul. Jen jsem nadhodil své jméno, abych jim dal najevo, že jsem připraven a mám takové ambice. Jestli si ale myslím, že šanci dostanu hned teď? Ne. Vím, kde je hranice, vidím ji. To proto mě to prosincové datum vytáčí." Reálně prý nepočítá ani se soubojem s Blachowiczem, kterého rovněž vyzval. "Vím, že Magomed má s Janem přednost. Vítěz pak dostane další šanci zabojovat s tím, kdo vyhraje zápas Procházka - Blachowicz. Takže já budu muset nejprve vyhrát další fight a pak... Víte, jak to myslím. A kdy to bude? Konec příštího roku? Jo, to je iritující."

Ačkoliv by se mohlo zdát, že UFC bojovníci v poslední době hrotí titul až moc, důvod je pro ně i pragmatický, s pásem přes rameno totiž dostávají vyšší odměny a procenta z prodejů pay-per-view přenosů. Není tedy divu, že by Hill rád usedl na trůn co nejdříve. My ale samozřejmě věříme, že teď bude pár let polotěžké divizi vládnout král Jiří z Hostěradic.

Zdroje:  Sportskeeda

Nejnovější články